5 aspecte surprinzătoare ale corpului masculin

Nu întâmplător autorul american John Gray a ales pentru unul dintre cărţile sale titlul „Bărbaţii sunt de pe Marte, femeil sunt de pe Venus‟. Bărbaţii chiar sunt diferiţi de femei în multe privinţe pe care te lăsăm să le descoperi în cele ce urmează!

image

Masculii biologici au trăsături distincte. Desigur, cei mai mulți dintre noi sunt familiarizați cu organele reproducătoare masculine și cu nivelurile mai ridicate ale hormonului testosteron, dar există mult mai multe detalii uimitore ale corpului masculin. De pildă, identifică mai greu unele culori. Bărbații și femeile văd culorile diferit.

Ei au probleme în identificarea anumitor nuanțe de galben şi verde. După cum a declarat pentru Stars Insider profesorul de psihologie Israel Abramov, „bărbații au nevoie de o lungime de undă puțin mai mare decât femeile pentru a observa aceeași nuanță”. Află mai multe aspecte inedite despre corpul masculin!

Se îngraşă după căsătorie

Adesea, bărbaţii iau în greutate după ce se căsătoresc. Acest lucru ar putea avea de-a face cu creșterea sedentarismului, modificări de dietă, îmbătrânirea și schimbările hormonale. Totuși, li se întâmplă mai des celor căsătoriți în comparație cu bărbaţii singuri sau divorțați.

Citește și: De ce bărbaţii însuraţi cred că alte femei măritate sunt mai atractive decât a lor?

Transpiră foarte mult

În general, bărbații transpiră mai mult decât femeile. Glandele lor sudoripare eliberează mai multă transpirație decât cele ale femeilor la o anumită temperatură. Acest lucru se datorează în mare parte diferențelor de dimensiune a corpului și de hormoni.

Au pielea groasă, deci nu se confruntă cu celulita

Pielea bărbaților este cu aproximativ 25% mai groasă decât cea a femeilor, ceea ce le oferă un avantaj pe măsură ce îmbătrânesc. De asemenea, este mai puțin probabil să ajungă să aibă celulită, cu toate că unii bărbați au.

Şi tații pot suferi de depresie postpartum

Depresia postpartum paternă are simptome similare cu cea maternă. Este o problemă care apare frecvent la bărbații care au dificultăţi financiare sau un istoric de depresie.

Vezi și: Cele mai bune gustări pentru bărbați: îi ajută să aibă o viață sexuală împlinită și o inimă sănătoasă

Pot avea un piept proeminent

Este posibil ca bărbații să dezvolte o afecțiune cunoscută ca ginecomastie, în care țesutul mamar crește. Acest lucru se poate datora unor probleme hormonale, cum ar fi un dezechilibru între testosteron şi estrogen. Afecțiunea poate fi dureroasă, pentru că sâni se umflă şi devin sensibili, cu sau fără scurgeri ale mameloanelor. Boala poate să apară la orice vârstă, dar mai ales pe măsură ce îmbătrânesc și nivelul lor de testosteron scade, devin mai sensibili la aceasta. Bărbatii pot suferi şi de pseudo-ginecomastie, o acumulare de grăsime în zonă.

FOTO: ShutterstockRecente

nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg
shutterstock 1561509445 jpg
Michelle Obama sursa foto  Shutterstock jpg
Cline Dion foto  Shutterstock jpg
Linda Evangelista foto  Shutterstock jpg
Ozzy Osbourne jpg
Tom Cruise și Katie Holmes cu fiica lor, Suri foto  Shutterstock jpg
Travolta jpeg
Nativii cel mai usor de cucerit Sursa foto shutterstock 387016507 jpg
Judi Dench foto  Shutterstock jpg
obiceiuri jpg
Jennifer Lopez și Armie Hammer foto  Shutterstock jpg
Napoleon Bonaparte foto  Shutterstock jpg
cuplu pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Doris Kriks și Carl Kruse jpeg
Mary Kate, Ashley Olsen jpg