Cele mai bune gustări pentru bărbați: îi ajută să aibă o viață sexuală împlinită și o inimă sănătoasă
Fie că îți dorești să te menții în formă, să ai o viață sexuală mai bună sau să ai o inimă sănătoasă, aceste gustări te vor ajuta să ai parte de toate acestea. Trebuie doar să le incluzi în meniul tău, de zi cu zi.
Când vine vorba despre gustările care păcălesc foamea, putem avea multe opțiuni. Important este să le alegi pe cele sănătoase care aduc beneficii pentru organism. Migdalele, de exemplu, sunt surse bune de nutrienți, cum ar fi vitaminele E, B2, magneziu, mangan, fosfor, proteine și fibre. Ele sunt considerate un superaliment, iar bărbații ar trebui să profite din plin de avantajele aduse de aceste fructe. Iată care sunt motivele!
Citește și: Migdalele, fructele-minune menționate în Biblie. Când devin periculoase
Ce beneficii aduc migdalele
În ceea ce-i privește pe bărbați, s-a descoperit că migdalele ajută la îmbunătățirea concentrației de spermatozoizi și a nivelului de testosteron. Concentrațiile de omega-3, arginină și magneziu, prezente în compoziția migdalelor, îmbunătățesc, de asemenea, circulația și reduc șansele de disfuncție erectilă.
Migdalele sunt, de asemenea, excelente pentru bărbații care se antrenează în mod regulat. Potrivit „Microsoft Health”, proteina din migdale ajută la construirea masei musculare și la creșterea densității osoase. Mai mult decât atât, s-a demonstrat că migdalele conferă sațietate pe o perioadă lungă de timp și scad pofta de mâncare, ceea ce este o veste excelentă pentru cei care țin un regim special.
Și asta nu este tot! Consumul de migdale protejează și inima. Asta pentru că nutrienții precum: acizii grași mononesaturați, proteinele, vitamina E, fibrele, fosforul, magneziul, manganul și cuprul din compoziția nutrițională a migdalelor ajută la echilibrarea tensiunii arteriale și la reducerea nivelului de colesterol. În plus, pentru că ajută și la reglarea nivelului de zahăr din sânge, migdalele pot fi introduse și în alimentația persoanelor diagnosticate cu diabet.
Citește și: Tort suedez cu migdale, un desert căruia nu-i poți rezista!
Atenție la cantitate!
Migdalele sunt gustări delicioase și sănătoase, dar trebuie consumate în mod moderat, deoarece sunt bogate în calorii și grăsimi. În general, cantitatea maximă recomandată de migdale pe zi este de aproximativ 28 de grame, ceea ce înseamnă aproximativ un pumn de migdale și se traduce prin: 170-180 de calorii, 7 grame de proteine, 14 grame de grăsimi și 4 grame de fibre.
Sursă foto: Shutterestock