Când mergi în vizită, evită să faci aceste lucruri! În caz contrar, vei lăsa o impresie proastă

Când mergi în casa cuiva, este normal să îți dorești să lași o impresie bună. Așa că, evită aceste acțiuni nepoliticoase, criticate de experții în reguli de etichetă! 

image

Dacă ești invitat la o petrecere în casa unui apropiat sau, pur și simplu, mergi în vizită la un prieten, asta nu înseamnă că spațiul său intim îți permite să te comporți oricum.

Experții în etichetă, de la „Mannersmith Etiquette Consulting”, spun că unul dintre cele mai nepoliticoase gesturi pe care musafirii le fac este să atingă lucruri personale, așa cum o fac la ei acasă, sau să le mute de la locul lor. Cum ar fi: să deschidă frigiderul, să ia o carte de pe raft, să deschidă un album foto sau pună masa într-un alt colț al casei. Dacă îți dorești să faci astfel de gesturi, este necesar ca gazda să îți dea permisiunea! 

Citește și acest articol: 13 reguli de politețe pe care trebuie să le știe copilul tău 

Să pătrunzi în camerele din casă - Să faci turul casei este o altă acțiune criticată de specialiști. Dacă ești pentru prima dată în casa cuiva, așteaptă ca gazda să îți prezinte camerele locuinței sale! S-ar putea să nu-i facă plăcere ca persoanele din afara familiei să-i invadeze spațiul. 

Ascunzi lucruri pe care le-ai făcut fără intenție - Ai spart un pahar? Sau ai stricat un aparat electrocasnic? Nu încerca să ascunzi astfel de acțiuni! Nimeni nu este perfect și oricui i se poate întâmpla. Cel mai bine este să anunți gazda cât mai repede, pentru a preveni o surpriză neplăcută la terminarea vizitei. Va considera nepoliticos gestul tău!

Aduci un alt invitat - Oricât de plăcut ai crede că este să aduci o altă persoană amabilă în casa prietenului tău, s-ar putea ca gazda să nu aprecieze gestul tău. Cu excepția cazului în care ți-a spus înainte, în mod explicit, că poți să mergi însoțit. Chiar dacă este o întâlnire obișnuită, anunță-ți gazda, cel puțin printr-un mesaj text!

Vezi și acest articol: Reguli de bune maniere - ce nu este indicat să îi cumperi gazdei

Ai intrat încălțat în casă - Poate că gazda îți este apropiată, însă este nepoliticos să pătrunzi în casa ei încălțat. Excepții fac situațiile când ți se precizează, în mod insistent, că poți intra cu pantofii în picioare. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Chris Pine arată diferit  jpg
Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg