Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate. Le știai?

Pe lista regulilor de bune maniere, există câteva norme care sunt frecvent încălcate. Puțini sunt cei care observă aceste gesturi, însă pentru a face o bună impresie, totuși este bine să eviți să le faci!

image

După cum se dovedește, există câteva reguli de etichetă pe care s-ar putea să le încalci, fără să îți dai seama. Poate că nu ai auzit de ele sau poate că nu le-ai luat niciodată în serios, însă acestea sunt regulile care te împiedică să devii un maestru al manierelor! 

Citește și: Bune maniere la noi, semne de impolitețe în alte țări. Gestul ofensator care trebuie evitat în Grecia 

Sarea și piperul, de nedespărțit 

Știai că…dacă te afli la masă, iar cineva îți cere sarea, întotdeauna trebuie să îi oferi atât sarea, cât și piperul? Potrivit expertului Maryanne Parker, în unele cercuri sociale, acesta poate fi un test pentru a-ți testa nivelul de cunoștințe.

Ce să nu faci când ești la masă 

Dacă te afli la masă, la un restaurant, în casa unui prieten sau la o petrecere și vrei să mergi la baie sau să dai un telefon, nu este bine să anunți. Expertul Lissa Gross spune: „Este nepoliticos să anunți în timpul unei mese că vrei să mergi la baie sau că pleci să dai un telefon‟. Lissa Grotts spune că indiferent unde alegi să pleci, trebuie, pur și simplu, să spui: „te rog să mă scuzi!‟. 

Cum se servește corect mâncarea 

Când servești porțiile de mâncare, asigură-te că o faci spre partea dreaptă, nu spre stânga. Gross explică: „Oamenii sunt, în general, dreptaci. Prin urmare, este bine să servești farfuriile cu mâncare în sensul invers al acelor de ceasornic. Astfel, invitații țin farfuria cu mâna stângă și servesc mâncarea cu mâna dreaptă‟. Desigur, acest lucru nu este valabil pentru stângaci. 

Vezi și: Cele mai stranii reguli de bune maniere. În ce zone ale lumii nu ai voie să mănânci cu mâna stângă 

Vorbești la telefon în fața cuiva? 

Când te afli în fața vânzătorului de la magazin, când comanzi mâncare la restaurant sau dacă o altă persoană se află în fața ta, evită să vorbești la telefon, deoarece acest gest este extrem de nepoliticos: „Este deranjant și nepoliticos pentru persoana care te servește pe tine și pe ceilalți din rând‟, spune Grotts. 

Evită să folosești mult parfum! 

Când te dai cu parfum, evită să o faci în mod excesiv! Oricât de plăcut ar fi mirosul parfumului tău, acesta i-ar putea copleși pe cei din jurul tău. „Verifică-ți parfumul înainte să pleci din casă și nu-l folosi în mod excesiv!‟, punctează specialistul. 

Sursă foto: Shutterstock