Reguli de bune maniere: ce nu este indicat să îi cumperi gazdei

Poate că primul gând pe care îl ai înainte să mergi la cineva în vizită este să-i cumperi gazdei un buchet de flori sau să-i pregătești o prăjitură, însă specialiștii în bunele maniere te îndeamnă să nu o faci. Află-le recomandările în rândurile de mai jos! 

image

Alegerea unui cadou pentru gazdă este un subiect sensibil, deoarece unele obiecte s-ar putea să-i creeze stres suplimentar. Oferirea unui buchet de flori este un exemplu! Potrivit specialiștilor în bune maniere, acest gest o forțează pe gazdă să caute o vază în care să pună florile, iar asta înseamnă că va fi nevoită să își lase musafirii singuri pentru câteva minute bune, ceea ce nu este politios. Prin urmare, dacă știi că gazdei tale îi plac foarte mult buchetele de flori, asigură-te că îi oferi și un recipient în care să le pună imediat cum i-ai oferit cadoul. 

Citește și: Cadouri pentru cea mai bună prietenă. Cum să alegi cadoul perfect

Un tablou sau un alt obiect folosit pentru a decora casa poate fi o altă alegere nepotrivită. Preferințele pentru artă sunt foarte subiective, așadar nu ar fi indicat să îți pui gazda într-o poziție incomodă și să pretindă că îi place ce i-ai ales pentru decorul casei sale. 

Nepotrivit este și să-i aduci un preparat gătit de tine și să te aștepți să își servească musafirii cu el. Cel mai probabil, gazda are deja meniul pregătit, așa că îi poți da de înțeles că nu îți place ceea ce gătește. Totuși, dacă îți dorești să îi oferi un produs alimentar, amintește-i că te-ai bucura să îl încerce în timpul său liber. Potrivit este să-i oferi un cadou adaptat preferințelor sale. De pildă, dacă gazda preferă să bea cafea, îi poți oferi un set de cești pentru cafea. 

Poate ești interesat și de: Vrei să-i faci un cadou inedit? Iată 5 motive pentru a dărui un ceas! 

În cele din urmă, evită să-i oferi gazdei tale un card cadou! Prin acest gest, îi arăți că nu ți-ai dat interesul în alegerea darului potrivit. Totuși, oferirea unui astfel de card este permisă la zilele de naștere, de Crăciun sau la o altă sărbătoare importantă. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job foto  Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test Care este prima impresie pe care o faci Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului Sursa foto shutterstock 702522496 jpg