Ce alimente se pot pune la murat: de la petale de magnolie la carne de porc

1 shutterstock 1702718611 jpg jpeg

Murarea este una dintre cele mai vechi metode de conservare a alimentelor şi, de obicei, este folosită pentru legume. Castraveţii, gogoşarii şi varza murată sunt şi delicioase, şi sănătoase, în sezonul rece, când aportul de vitamine este mai scăzut. Există, însă, alte alimente care se pot mura şi sunt de-a dreptul surprinzătoare.

În trecut, când nu existau legume şi fructe proaspete tot anul, oamenii au inventat diverse modalităţi de conservare a acestora, pentru a profita de ele şi în sezonul rece. Murarea este una dintre cele mai folosite, nu doar pentru că legmele conservate astfel rezistă o lungă perioadă, ci şi pentru că ele sunt foarte sănătoase  (în special cele murate în saramură, care conţin probiotice).

Însă murăturile nu înseamnă doar castraveţi şi gogonele, ci mult mai multe ingrediente, unele dintre ele aflate acum în plin sezon.

Petale de magnolie şi flori de leurdă

Magnoliile sunt minunate, ne asigură Jamie Oliver, nu doar pentru a le privi, ci şi pentru a le mânca. Iar acum e exact momentul să profităm de ele, căci sezonul e foarte scurt. Petalele se murează într-o soluţie din oţet, apă, sare şi zahăr şi gustul lor este asemănător cu cel al ghimbirului, dar unele pot fi şi amărui (în special cele albe). Celebrul chef spune că sunt foarte bune asociate cu mâncăruri din orez sau cu mezeluri maturate. Este recomandat să culegi muguri şi flori tinere, dacă vrei să le pui la murat.

Magnoliile nu sunt singurele flori pe care le poţi transforma în murături gustoase. Bobocii nedeschişi ai florilor de leurdă pot fi conservaţi într-o soluţie din apă, sare şi oţet. De asemenea, florile de păpădie şi petalele de trandafir se pot mura în oţet de vin alb, dar trebuie cosumate repede, înainte să înceapă să se dezintegreze.

Nu numai legumele pot fi murate. Ouăle fierte devin delicioase dacă sunt preparate astfel. Se pot mura în saramură sau în oţet, iar dacă adaugi câteva felii de sfeclă roşie vor căpăta o culoare foarte frumoasă.

Carnea de porc poate fi păstrată o perioadă mai lungă în saramură. Murare va face ca proteinele să se descompună, iar carnea va deveni astfel foarte fragedă şi foarte gustoasă.

Multe fructe pot deveni murături delicioase, dacă sunt conservate într-o soluţie din oţet, apă, sare şi condimente. Printre acestea, piersicile, gutuile şi strugurii.



Recente

Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg