Ce alimente se pot pune la murat: de la petale de magnolie la carne de porc

1 shutterstock 1702718611 jpg jpeg

Murarea este una dintre cele mai vechi metode de conservare a alimentelor şi, de obicei, este folosită pentru legume. Castraveţii, gogoşarii şi varza murată sunt şi delicioase, şi sănătoase, în sezonul rece, când aportul de vitamine este mai scăzut. Există, însă, alte alimente care se pot mura şi sunt de-a dreptul surprinzătoare.

În trecut, când nu existau legume şi fructe proaspete tot anul, oamenii au inventat diverse modalităţi de conservare a acestora, pentru a profita de ele şi în sezonul rece. Murarea este una dintre cele mai folosite, nu doar pentru că legmele conservate astfel rezistă o lungă perioadă, ci şi pentru că ele sunt foarte sănătoase  (în special cele murate în saramură, care conţin probiotice).

Însă murăturile nu înseamnă doar castraveţi şi gogonele, ci mult mai multe ingrediente, unele dintre ele aflate acum în plin sezon.

Petale de magnolie şi flori de leurdă

Magnoliile sunt minunate, ne asigură Jamie Oliver, nu doar pentru a le privi, ci şi pentru a le mânca. Iar acum e exact momentul să profităm de ele, căci sezonul e foarte scurt. Petalele se murează într-o soluţie din oţet, apă, sare şi zahăr şi gustul lor este asemănător cu cel al ghimbirului, dar unele pot fi şi amărui (în special cele albe). Celebrul chef spune că sunt foarte bune asociate cu mâncăruri din orez sau cu mezeluri maturate. Este recomandat să culegi muguri şi flori tinere, dacă vrei să le pui la murat.

Magnoliile nu sunt singurele flori pe care le poţi transforma în murături gustoase. Bobocii nedeschişi ai florilor de leurdă pot fi conservaţi într-o soluţie din apă, sare şi oţet. De asemenea, florile de păpădie şi petalele de trandafir se pot mura în oţet de vin alb, dar trebuie cosumate repede, înainte să înceapă să se dezintegreze.

Nu numai legumele pot fi murate. Ouăle fierte devin delicioase dacă sunt preparate astfel. Se pot mura în saramură sau în oţet, iar dacă adaugi câteva felii de sfeclă roşie vor căpăta o culoare foarte frumoasă.

Carnea de porc poate fi păstrată o perioadă mai lungă în saramură. Murare va face ca proteinele să se descompună, iar carnea va deveni astfel foarte fragedă şi foarte gustoasă.

Multe fructe pot deveni murături delicioase, dacă sunt conservate într-o soluţie din oţet, apă, sare şi condimente. Printre acestea, piersicile, gutuile şi strugurii.Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg