Ce alimente se pot pune la murat: de la petale de magnolie la carne de porc

1 shutterstock 1702718611 jpg jpeg

Murarea este una dintre cele mai vechi metode de conservare a alimentelor şi, de obicei, este folosită pentru legume. Castraveţii, gogoşarii şi varza murată sunt şi delicioase, şi sănătoase, în sezonul rece, când aportul de vitamine este mai scăzut. Există, însă, alte alimente care se pot mura şi sunt de-a dreptul surprinzătoare.

În trecut, când nu existau legume şi fructe proaspete tot anul, oamenii au inventat diverse modalităţi de conservare a acestora, pentru a profita de ele şi în sezonul rece. Murarea este una dintre cele mai folosite, nu doar pentru că legmele conservate astfel rezistă o lungă perioadă, ci şi pentru că ele sunt foarte sănătoase  (în special cele murate în saramură, care conţin probiotice).

Însă murăturile nu înseamnă doar castraveţi şi gogonele, ci mult mai multe ingrediente, unele dintre ele aflate acum în plin sezon.

Petale de magnolie şi flori de leurdă

Magnoliile sunt minunate, ne asigură Jamie Oliver, nu doar pentru a le privi, ci şi pentru a le mânca. Iar acum e exact momentul să profităm de ele, căci sezonul e foarte scurt. Petalele se murează într-o soluţie din oţet, apă, sare şi zahăr şi gustul lor este asemănător cu cel al ghimbirului, dar unele pot fi şi amărui (în special cele albe). Celebrul chef spune că sunt foarte bune asociate cu mâncăruri din orez sau cu mezeluri maturate. Este recomandat să culegi muguri şi flori tinere, dacă vrei să le pui la murat.

Magnoliile nu sunt singurele flori pe care le poţi transforma în murături gustoase. Bobocii nedeschişi ai florilor de leurdă pot fi conservaţi într-o soluţie din apă, sare şi oţet. De asemenea, florile de păpădie şi petalele de trandafir se pot mura în oţet de vin alb, dar trebuie cosumate repede, înainte să înceapă să se dezintegreze.

Nu numai legumele pot fi murate. Ouăle fierte devin delicioase dacă sunt preparate astfel. Se pot mura în saramură sau în oţet, iar dacă adaugi câteva felii de sfeclă roşie vor căpăta o culoare foarte frumoasă.

Carnea de porc poate fi păstrată o perioadă mai lungă în saramură. Murare va face ca proteinele să se descompună, iar carnea va deveni astfel foarte fragedă şi foarte gustoasă.

Multe fructe pot deveni murături delicioase, dacă sunt conservate într-o soluţie din oţet, apă, sare şi condimente. Printre acestea, piersicile, gutuile şi strugurii.Recente

Anitta jpg
Boala Pica jpg
Ryan Reynolds jpg
Oprah Winfrey jpg
POZA png
Shannen Doherty  foto   Shutterstock jpg
Jennifer Lopez jpg
Kate Middleton jpg
Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg