Ce este o „mireasă ISIS” și ce se întâmplă în „taberele de teroare”

În timp ce urmărim cu toții lupta pe care o duc statele lumii cu Levant (sau ISIS) și Statul Islamic, un anumit grup implicat în propagarea terorismului este adesea trecut cu vederea – „miresele ISIS”.

image

„Miresele ISIS” sunt femeile care-și dedică viața Califatului. Au, de obicei, vârste fragede, sunt adesea și minore, și călătoresc din orice colț de lume în zonele în care au loc războaie, ca să se mărite cu un membru al ISIS și-a naște copii care să servească și ei Califatul.

Miresele ISIS joacă un rol crucial în dezvoltarea terorismului în lume. Aceste femei sau chiar fete îi încurajează pe bărbați să se încrie în ISIS și să devină luptători jihadiști. Ele devin, de fapt, niște „bunuri” care pot fi negociate și oferite ca recompense luptătorilor jihadiști.

Această grupare de sex feminin are capacitatea de-a crește numărul jihadiștilor prin simpla lor susținere a ISIS timp de ani întregi și aducerea pe lume a unei noi generații de teroriști, pe care chiar ele îi indoctrinează.

Pe lângă rolul tradițional al femeii, acela de-a face curat, mâncare și de-a crește copii, ele sunt responsabile și cu menținerea ostaticelor Califatului în casele lor, au grijă de femeile care sunt luate cu forța de teroriști.   

Ajutorul „mireselor ISIS” constă și în organizarea unor operațiuni din plan secund, permițându-le astfel jihadiștilor să se concentreze mai bine pe ce au ei de făcut fără să-și facă griji cu găzduirea ostaticilor, hrănirea lor, etc. Impactul lor este crucial pentru desfășurarea „proiectelor” pe care teroriștii pe întreprind.

Mai mult, femeile ajung tot mai mult, în zilele noastre, să pună umărul și la luptele corp la corp. Preiau tot mai mult responsabilități armate și își dau adesea viața în confictele produse de bărbați.   

Cum spuneam, principalul lor rol este acela de-a da naștere și-a crește următoarea generație de teroriști. Însă, în rândul fetelor chiar și de 15 ani se întâlnesc adesea avorturile spontane și aducerea pe lume a unor copii deja morți. În plus, soții lor sunt, de multe ori, uciși pe câmpul de luptă, ceea ce le determină adesea pe „miresele ISIS” să încerce să se întoarcă în țările lor natale.

Ce sunt „taberele de teroare” unde se formează noi teroriști?

Ei bine, se înscriu în ele cei care-și doresc să se antreneze militar, să ducă până la final atacuri teroriste folosind mitraliere, grenade și alt soi de armament. ISIS caută neîncetat locuri în care guvernele închid ochii și le permit să-și instaleze taberele de antrenament.

Taberele ISIS îi antrenează pe doritori în terorism. Acest fel de tabere se instalează adesea în zonele în care extremismul este prezent, cum ar fi Pakistan, Afganistan, Irak, Palestina, Siria și Somalia, ne informează autoritățile americane. Aceste tabere includ antrenamente fizice draconice, exersarea folosirii armelor, tehnici de atac armat și chiar confecționarea bombelor.

Foto - Shutterstock



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg