Ce nu este bine să depozitezi în cutii și caserole din plastic

Pentru depozitarea obiectelor personale, suntem tentați să cumpărăm diferite coșuri, cutii și pungi din plastic, dar știai că nu este bine să păstrăm orice obiect într-un astfel de recipient? Iată ce nu este bine să depozitezi în obiecte fabricate din plastic! 

image

Plasticul este un material ieftin și disponibil pe scară largă, dar, din păcate, poate capta umezeală și mirosuri neplăcute. Prin urmare, nu este bine să depozitezi orice în recipiente din plastic. Spre exemplu, trebuie să eviți să pui în cutii din plastic obiecte fabricate din țesături delicate și fibre naturale, precum mătase, dantelă, cașmir și lână. Dacă nu sunt depozitate corespunzător, aceste țesături se vor deteriora și vor capta miros de mucegai. 

Obiecte din piele 

În mod similar, ar trebui să eviți să depozitezi în cutii din plastic pantofi, genți și curele din piele. Asta pentru că excesul de umiditate poate deteriora pielea, ducând la fisuri și uneori la creșterea mucegaiului.  

Citește și acest articol: Obiectul pe care nu trebuie să îl păstrezi în mașină pentru mult timp. Multe persoane fac această greșeală

Documente și fotografii 

Evită să păstrezi în cutii din plastic documente și fotografii importante! Dacă vor fi depozitate astfel, se pot deteriora pe termen lung din cauza umidității. Cel mai bine le pui într-un seif, care conferă un mediul optim pentru depozitare, fiind și rezistent la apă și foc. 

Ce alte obiecte să nu depozitezi în cutii din plastic 

Nici produsele alimentare nu fac „casă bună” cu plasticul! Cel puțin pe termen lung. Este bine să folosești cutiile din plastic doar la transportul alimentelor, nu și la depozitarea lor în frigider. Asta pentru că recipientele din plastic captează mirosurile și pot altera gustul și aroma preparatelor. Același lucru este valabil și în cazul alimentelor pentru animale!  

Și acest articol te-ar putea interesa: Obișnuiești să mănânci din farfurii de plastic? Uite cum îți poate afecta sănătatea! 

Electronicele sunt alte obiecte pe care nu ar trebui să le depozitezi în cutii din plastic, deoarece umiditatea le-ar putea afecta calitatea. În schimb, organizatoarele din stofă sunt opțiuni mai bune. De asemenea, pentru a preveni acumulările de praf, pur și simplu, poți înfușura electrocasnicele într-un cearșaf din bumbac.  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg