Cum am ajuns să avem anumite obiceiuri. Iată de ce se suflă în lumânări la zilele de naștere!

Te-ai întrebat vreodată de ce se suflă în lumânări la zilele de naștere sau de ce li se cântă sărbătoriților „La mulți ani!‟? Îți spunem care sunt originile obiceiurilor pe care oamenii le respectă cu sfințenie. 

image

Obișnuim să facem anumite lucruri, dar fără să conștientizăm care este, de fapt, originea lor. Spre exemplu, grecii antici au inventat suflatul în lumânări de zilele de naștere. Potrivit „Reader’s Digest‟, grecii împodobeau prăjituri cu lumânări în cinstea lui Artemis, zeița lunii și a vânătorii. Ei considerau că strălucirea dulciurilor se aseamănă cu lumina Lunii. În alte culturi se credea că spiritele rele vizitează oamenii de zilele lor, așa că prin stingerea lumânărilor și prin cântatul piesei „La mulți ani!‟ se alungau energiile negative.  

Cum am ajuns să folosim pungi din plastic 

În zilele noastre, pungile fabricate din plastic încep să dispară de pe piață, fiind înlocuite cu cele ecologice. Însă, în trecut, se credea că tocmai ele vor salva planeta, deoarece erau mai puternice și mai ieftine decât hârtia. Pungile din plastic au fost inventate de către inginerul Sten Gustaf Thulin, care nu se aștepta ca invenția lui să devină atât de populară. În mod ironic, invenția menită să salveze mediul înconjurător, a contribuit la poluarea masivă a planetei. 

Citește și: Obiceiul care îți fură energia și te obosește mai mult decât crezi 

O campanie de marketing a schimbat cererea în căsătorie 

Orice reprezentantă a sexului frumos dorește să fie cerută în căsătorie de către alesul inimii sale cu un inel cu diamant. Acest ritual este atât de popular în zilele noastre datorită unui american, pe nume Mary Frances Gerety. În anul 1947, printr-o campanie de marketing, el a convins oamenii că diamantele simbolizază iubirea, iar viitorul mire trebuie să scoată sume mari de bani din buzunare pentru a-și exprima dragostea.  

Cum au apărut ambalajele transparente 

Multe pastile sunt ambalate în folii transparente, iar acest lucru se datorează unui eveniment din anul 1982. Atunci, șapte persoane din Chicago au murit din cauză că au ingerat pastile care conțineau otravă. Prin urmare, compania care fabrica pastilele originale a decis să le pună în ambalaje transparente astfel încât oamenii să își dea seama dacă produsele cu fost deja desfăcute.

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Kourtney Kardashian jpg
Harry Styles foto  Shutterstock jpg
Taylor Swift cântăreața foto  Shutterstock jpg
Sofia Vergara foto  Shutterstock jpg
JA jpg
Bradley Cooper și Beyonce jpg
Pisicile negre aduc ghinion Ce tari le considera norocoase Sursa foto shutterstock 700014673 jpg
David Beckham foto  Instagram jpg
Nunta Meghan Markle, Printul Harry jpg
Christie Brinkley jpg
Regele Charles jpg
kanye west foto  Instagram jpg
Beyoncé jpg
Adele 1 jpg
Melania Trump jpg
DDR03557 png
eveniment seara (1) jpg
Ryan Gosling și Eva Mendes foto  Shutterstock jpg
Vedete jpg
Familia Regala jpg