Prințesa Eugenie a renunțat la plastic. „Fiul meu va fi activist de la 2 ani!”

Maternitatea a schimbat-o! Nu numai că se teme să călătorească cu avionul, dar a devenit mai hotărâtă ca niciodată să lupte împotriva schimbărilor climaterice.

image

Luând cuvântul la Forumul Economic Mondial, din Davos, Prințesa Eugenie a ținut să precizeze că a început să-și schimbe stilul de viață chiar acasă la ea. De pildă, nepoata răposatei Regine britanice nu mai deține nimic din plastic la palat. Astfel, a început să-și educe fiul, pe simpaticul August, de nici doi ani, cu privire la protejarea mediului.

Fiica Ducelui de York a dezvăluit că, odată ce a devenit mamă, a început să-și facă mai multe griji cu privire la comunitățile vulnerabile din cauza schimbărilor climei. Prințesa de 32 de ani și-a exprimat părerile în cadrul unei discuții avute cu Reuters IMPACT și Arctic Humanity, care au ca menire evidențierea impactului pe care încălzirea globală îl are asupra zonei arctice.

Vorbind cu editorul Reuters, Axel Threlfall, Eugenie a spus: „Fiul meu va fi activist încă de la 2 ani, vârstă pe care o va împlini în numai câteva zile. Trebuie să facem totul pentru copiii noștri! Am stat de vorbă cu Pater Thomson, un specialist ONU în oceane, și tot ce mi-a spus a fost că fac aceste lucru pentru nepoții mei”.

„Toate deciziile pe care le luăm acum sunt pentru August, pentru viața pe care o va putea avea el în viitor. Mă gândesc că, în calitate de mamă, te schimbi total, hormonii sunt schimbați, toată viața ți se schimbă. De pildă, acum mi s-a făcut frică să zbor cu avionul, lucru de care nu mă temeam înainte”, a dezvăluit cu mare sinceritate Prințesa.

„Acasă nu mai avem plastic, încercăm să nu mai folosim deloc plastic și încerc să-mi învâț și fiul acest lucru. Dar e o luptă continuă!”, susținea cea se arată destul de încrezătoare în ceea ce privește ce va urma: „Vreau să privesc partea plină a paharului! Prefer să fiu optimistă, însă, câteodată, faptele și cifrele vorbesc de la sine și îți provoacă frustrare și o perspectivă deloc îmbucurătoare!”.

image

„Sclavia modernă și traficul de persoane sunt probleme uriașe pe acest pământ”, ne atrage ea atenția supra impactulului pe care-l are mediul în deplină schimbare asupra comunităților vulnerabile. „Există nu mai puțin de 49 de milioane de oameni care sunt sclavi în zilele noastre și știm prea bine că, atunci când clima este vulnerabilă, oamenii devin și ei vulnerabili și sunt afectați foarte mult”, a conchis aceasta.

„Urmează să vedem aceste efecte tot mai mult și, de fiecare dată când au loc astfel de crize, oamenii devin tot mai vulnerabili și ajung în situații tot mai dificile. Clima afectează tot!”, a adăugat prințesa îngrijorată.

Eugenie și-a susținut părerile cu privire la poluarea creată de plastice de ani buni și a încercat ca nunta ei din 2018, cu Jack Brooksbank, să nu conțină deloc plastic. Astfel, invitații de la nunta ei au fost serviți cu apă în căni din aluminiu reciclabil. Lăudabil, nu-i așa?

Foto - Instagram



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg