Ce nu ştiai despre adevăratul Robin Hood. A fost un justiţiar sau doar un tâlhar la drumul mare?

1 shutterstock 1055102414 jpg jpeg

Toţi am auzit despre Robin Hood, dar oare cât din poveştile care-l au ca erou se bazează pe fapte reale? Descoperă cum era de fapt adevăratul om care fura de la cei bogaţi pentru a da celor săraci.

Legendele care au ca personaj principal pe Robin Hood nu sunt relatări factuale ale evenimentelor petrecute sau ale vieţii unei persoane care a trăit cu adevărat. Cu toate acestea, la fel ca poveştile regelui Arthur, dezvăluie aspecte esenţiale ale istoriei medievale. Istoricii studiază legendele pentru a înţelege mai bine cum era viaţa în epoca medievală şi încearcă să separe adevărul de ficţiune.

Robin Hood, unul dintre haiducii faimoşi

Cu toate că Robin Hood era un bărbat căruia îi plăcea să işte lupte şi să ucidă mulţi oameni, legenda îl înfăţişează ca pe un erou pozitiv. În poveştile despre el vedem un haiduc curajos care a trăit la marginea societăţii şi a comis crime pentru a promova bunăstarea oamenilor săraci.

Legenda lui a ajuns la noi datorită menestrelilor

Menestrelii erau poeţi şi muzicanţi din Franţa Evului Mediu. Călătoreau dintr-o localitate în alta, cântau şi recitau la acompaniamentul unui instrument. La fel ca în cazul multor alte legende, cea a lui Robin Hood a fost răspândită de menestreli. Ei au făcut cântece care vorbeau despre atuurile sale. Cei care le-au auzit s-au îndrăgostit imediat de erou.

La început, în poveşti, Robin Hood nu era un erou al poporului

Legendele despre Robin Hood nu s-au referit mereu la el ca la un haiduc curajos care ia de la bogaţi şi dă săracilor. Primele dintre acestea îl prezentau pe Robin ca pe un bandit jefuitor, care se lupta cu oricine îi tăia calea. Cu timpul, el a devenit personajul de legendă amabil cu săracii, deşi legenda se referă la acordarea unei sume mici de bani unui cavaler sărac.

Este posibil ca Robin Hood să fi fost o poreclă

Atât „Robin” (prigorie), cât şi „Hood”(glugă) sunt nume care pe care un haiduc le-ar fi putut pentru a evita dezvăluirea adevăratei lui identităţi. În acest mod, îşi asigura anonimatul şi evita să fie prins sau să-şi pună propria familie în pericol. Este ceva asemănător cu un criminal din epoca modernă care poartă un nume comun pentru a nu ridica suspiciuni.

Păstra prada de obicei

Adevăratul haiduc Robin Hood probabil că nu a dat săracilor prada pe care a furat-o. Este posibil s-o fi păstrat pentru el, pentru a deveni un bărbat de temut şi un subiect de fascinaţie. În realitate, oamenii ar fi putut fi atât de înspăimântaţi de acest bandit, încât să-l fi numit Robin Hood, deşi nu era  de fapt numele lui.

Robin Hood a făcut un act de rebeliune trăind într-o pădure regală

Oricine pătrundea în pădurea Sherwood, ca de altfel în oricare altă pădure regală, trebuia să se aştepte la pedepse aspre. Îţi puteai pierde degetul mare şi arătătorul dacă îndrâzneai să tragi o săgeată, iar dacă vânai într-o pădure ca Sherwood riscai să primeşti pedeapsa capitală. Pe atunci, era nevoie de un permis special şi pentru a strânge lemne din acea pădure. În schimb, Robin a sfidat toate aceste reguli, făcând din pădurea Sherwood locul în care a locuit.

FOTO: Shutterstock, InstagramRecente

Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg
Coolio, videoclip Gangsta's Paradise, Michelle Pfeiffer 1 Sursă foto  Shutterstock jpg
Coperta CPF 20 jpg
regina cu catelul jpg
Marilyn Monroe, adepta operațiilor estetice Chip transformat Coleaj Sursa foto  Imdb jpg
Ce scrie pe cele mai ciudate pietre funerare ale celebritatilor Sursa foto Pixabay jpg
Janice serial Friends jpg
Amal si George Clooney jpg