Ciocolata roz, al patrulea sortiment din lume, are efect antiviral. Din ce este făcută şi ce gust are?

2 shutterstock 1233891439 jpg jpeg

Un tip relativ nou de ciocolată, al patrulea din câte au fost create, are culoare roz pal şi este numită ciocolată Ruby. Alături de ciocolata amăruie, cu lapte şi albă, cea roz începe să cucerească iubitorii de deserturi fine. Spre deosebire de celelalte sortimente, acesta aduce o serie de efecte benefice, precum cel antiviral.

Ciocolata roz sau Ruby a fost creată şi patentată de Barry Callebaut, un producător de ciocolată elveţian, şi pusă în vânzare începând cu anul 2017. Este cel mai nou tip de ciocolată creat în ultimii 85 de ani de la realizarea ciocolatei albe, în 1936. În ciuda faptului că au trecut câţiva ani de la lansare, ciocolata roz nu a devenit foarte cunoscută. Acest lucru se poate datora faptului că a durat mult ca acesta să devină disponibilă multor consumatori. Ciocolatierii prevăd că în următorii 20 de ani, va fi la egalitate, dacă nu mai apreciată decât ciocolata albă. Acest lucru se poate întâmpla deoarece ciocolata este, la urma urmei, una dintre cele mai mari delicii din lume, dar şi efectelor sale benefice.

Pentru realizarea acestei ciocolate, se folosesc boabe de cacao Ruby, care se pot procura din Ecuador, Brazilia şi Coasta de Fildeş. Provin de fapt din aceeaşi specie din care se produce ciocolata cu care suntem deja obişnuiţi. Diferit este amestecul special de compuşi, obţinut după mai mult de 10 ani de cercetare.

Secretele fabricării ciocolatei roz Ruby

Metoda exactă de producţie a ciocolatei roz este încă un secret. Ingredientele sunt zahăr, unt de cacao, lapte praf degresat, lapte praf integral, masă de cacao, lecitină de soia, acid citric, aromă naturală de vanilie. În brevetul ciocolatei din 2009, s-a menţionat că are niveluri ridicate de polifenoli. Experţii cred că acesta ar putea fi motivul pentru care are culoarea roz. De asemenea, s-a notat că tehnica unică de prelucrare contribuie şi ea la colorarea ei în roz. Mulţi experţi au explicat că boabele de cacao mai fructate, nefermentate, tratate cu acizi, sunt folosite pentru a crea acest tip de ciocolată.

Ce gust are şi câtă cacao conţine?

Potrivit producătorului elveţian Callebaut, ciocolata Ruby are un gust de ciocolată albă cu zmeură sau căpşuni. El descrie aroma ca fiind „nici amară, lăptoasă sau dulce. Este mai apropiată de gustul de fructe de pădure”. Persoanele care au gustat ciocolata au afirmat că are note acrişoare. Cea mai mare parte a ciocolatei cu lapte are până la 30% cacao, în timp ce aceea albă conţine până la 40% cacao. Ciocolata Ruby conţine 47,3% cacao.

Citeşte şi:

Cum a devenit populară ciocolata cu sânge în Rusia şi de ce era indicată copiilor?

Aşa mănânci ciocolată fără să-ţi strici silueta! 5 trucuri simple, dar eficiente

Efectele benefice ale consumului de ciocolată Ruby

Un studiu din anul 2019 a comparat ciocolata Ruby cu sortimentele amăruie, cu lapte şi albă şi s-a constatat că aceasta prezintă un conţinut mare de flavanoli, flavonoide cu acţiune antivirală. Se cunoaşte că aceste flavonoide sunt agenţi antioxidanţi, anticancerigeni, antimicrobieni, antivirali şi neuroprotectori.

Un alt studiu din 2021 a constatat că ciocolata Ruby conţine o gamă largă de substanţe fitochimice, acei compuşi care sunt produşi de plante. S-a dovedit că substanţele fitochimice ajută la buna funcţionare a sistemului imunitar şi reduc inflamaţia. Studiul adaugă: „Ciocolata Ruby conţine niveluri mai ridicate de epicatechină şi procianidină B2, în comparaţie cu ciocolata cu lapte, care poate fi rezultatul unei fermentaţii mai scurte a boabelor de cacao. În plus, ciocolata Ruby a fost singura în care acidul cafeic putea fi cuantificat.” Acest lucru implică faptul că este într-adevăr un tip diferit de ciocolată.

FOTO: Shutterstock



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg