FOTO Cum vor arăta oamenii în anul 3000? Faceți cunoștință cu Mindy, femeia viitorului!

Pentru cei mai mulți dintre noi, nu e de conceput să stăm prea mult fără telefon sau calculator în zilele noastre. Însă există cineva care ne îndeamnă să petrecem mai puțin timp cu ochii lipiți de ecrane. Este Mindy, modelul de om care ar putea exista în mai puțin de 800 de ani!

image

Cu o alură umană și un chip bine proporționat, „Mindy poate fi omul anilor 3000 și peste această perioadă”, susțin cei de la Toll Free Forwarding, care și-au propus să ne arate – în cel mai vizual mod posibil – cum ne poate afecta tehnologia propriul nostru corp.

„Am accesat cercetări științifice și opiniile unor experți pe marginea acestui subiect, înainte de-a lucra cu un designer 3D pentru a crea un om al viitorului, al cărui corp s-a schimbat din cauza folosirii constante a telefonului mobil, a laptopului și-a altor dispozitive tehnologice”, au dezvălui cei de la TFF.

Modificări fizice previzibile

Ani întregi petrecuți privind în jos spre telefon sau calculator își vor pune amprenta asupra posturii noastre, iar acest lucru se vede foarte bine și la modelul creat pentru a ne arăta omul viitorului. De asemenea, mâinile vor fi modificate permanent sub forma unei gheare care apucă telefonul în mod sistematic.  

Vorbind cu cei de la Toll Free Forwarding, medicul Nikola Djordjevic, de la Med Alert Help, a explicat următoarele: „Felul în care ne ținem telefoanele poate crea o anumită presiune a locului de contact, cauzând acea «gheară de text», cunoscută precum sindromul tunelului cubital”.

Explicațiile medicilor

Pe lângă acest „defect”, oamenii mai pot dezvolta și „cotul telefonului smart”, care ar însemna un unghi de 90 de grade care se face atunci când ne poziționăm brațul astfel încât să ținem un dispozitiv.

„Ținând corpul îndoit mai mult timp – ca atunci când ținem un dispozitiv în mână – ne putem întinde nervul de la cot și pune presiune pe el”, a subliniat doctorul Djordjevic. Faptul că stăm cu orele aplecați peste telefonul nostru va avea consecințe previzibile în timp – spatele va fi încovoiat, gâtul lățit, exact cum putem vedea că i s-a întâmplat lui Mindy. „Cu cât îți petreci mai mult timp privind în jos, cu atât trebuie să muncească mai mult mușchii tăi pentru a-ți menține capul sus”, a dezvăluit doctorul.

Alte modificări fizice pe care le putem suferi în timp, din cauza stilul de viață modern, sunt un craniu mai gros și un creier mai mic. În plus, e posibil să dezvoltăm o a doua pleoapă din cauza expunerii excesive la lumină.

Mindy, urmașa Emmei

Mindy este modelul care i-a urmat Emmei, care a fost construită în 2019 pentru a sublinia importanța unor condiții bune de lucru. Emma a fost creată după ce oamenii de știință au stat de vorbă cu peste 3.000 de angajați despre problemele de sănătate care îi procupau.

Modelul anterior stătea mult la birou, avea ochii roșii de la lumina calculatorului și un ten palid din cauza faptului că nu ieșea mai deloc afară, în lumina soarelui, ci se expunea foarte mult luminii artificiale din birou. Ne așteaptă un viitor destul de sumbru, nu credeți?

Foto - Shutterstock, Toll Free Forwarding