Cum să te aperi de «vampirii energetici»

1 52052 original jpg jpeg

Zi de zi întâlnim tot felul de oameni. Unii răspândesc în jurul lor numai energie pozitivă. Alţii sunt mereu invidioşi şi nemulţumiţi: te stresează şi te obosesc cu prezenţa lor. Aceştia sunt „vampi-rii energetici”, persoane care „sabotează” câmpul energetic al celor din jur.

Cum recunoşti un asemenea personaj? După câteva minute de conversaţie,eşti vlăguită,cu dureri de cap,ca după o zi grea de muncă. Psihologii spun că aceste fluctuaţii de energie la care este supus creierul îl împiedică să funcţioneze corespunzător. Şi de aici starea de rău.

Evită pesimiştii

Dacă ai în anturaj persoane care se panichează din orice şi nu fac nimic altceva decât să se plângă,poţi evita dialogul cu ele. Acestea se „hrănesc” cu gânduri negative,dar şi cu atenţia pe care reu­şeşc să o capteze jucându-şi tot timpul rolul de victimă. Dacă le propui o soluţie,îţi răspund morbid:„Nu… nu se poate… este imposibil“.

Nimic nu pare să aibă o rezolvare,iar aceste discuţii interminabile nu fac altceva decât să te epuizeze.

Cum te aperi:Încearcă să le explici scurt şi la obiect cât de mult te obosesc aceste discuţii în cele mai întunecate culori. Le poţi condiţiona,spunând:„Când vrei să mai stăm de vorbă,te rog să te gândeşti şi la soluţii”. Dacă în timp nu vezi nicio îmbunătăţire,e bine să încerci să limitezi cât mai mult comunicarea cu acestea.

Nu-i judeca aspru pe cei din jur

Dacă ai întâlnit persoane care te-au secătuit de energie prin caracterul lor inchizitorial,e bine să nu le dai satisfacţie,arătându-te tot timpul că eşti enervată. De obicei,aceşti „vampiri energetici“ se hrănesc cu acuze.

Le plac certurile şi adoră să te şantajeze sau să te intimideze,folosind un limbaj vulgar. Nu te îngrijora însă,căci soluţii pentru a-i domoli există.Cum te aperi:Încearcă să porţi discuţii pe un ton calm,fără să-ţi ieşi din fire. El te acuză,tu îi oferi replica diplomat. Foloseşte de fiecare dată cuvinte simple,argumente de bun-simţ şi încearcă să-i înţelegi nemulţumirile.

simeon stalpnicul png

Ai grijă la vorbăreţi

Dacă ai nimerit în compania unei persoane care vorbeşte continuu vrute şi nevrute,atunci e bine să nu-i dai prea multă importanţă. Acest tip de „vampir energetic“ preferă să-şi epuizeze prada folosindu-se de discursuri „deştepte“,râzând zgomotos din orice şi folosind un limbaj grosolan,cu scopul de a-şi intimida interlocutorul.

Cum te aperi:Încearcă să-l tratezi elegant,cu indiferenţă,fii hotărâtă atunci când îi vorbeşti şi nu-l lăsa să-ţi invadeze liniştea interioară. Respiră adânc,relaxează-te şi răspunde-i întotdeaunapozitiv la întrebări.

Şi aglomeraţiile te pot epuiza

Ţi s-a întâmplat vreodată,înconjurată fiind de o mulţime de oameni,să simţi brusc că nu mai ai aer şi că eşti din ce în ce mai moleşită? Ei bine,e posibil ca în acel spaţiu să fie mai multe persoane care îţi transmit energie negativă. De obicei,se comportă violent,preferă să se îmbulzească,să bombăne şi să se certe cu cei din jur.

Cum te aperi:Încearcă să pleci din acea zonă,orientându-te spre un loc aerisit. Închide ochii,încearcă să te relaxezi şi imaginează-ţi pentru câteva minute că eşti protejată de un glob luminos care acţionează ca un scut împotriva vibraţiilor negative.



Recente

Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg