Cum te ajută folia de aluminiu să îmbunătățești semnalul Wi-Fi

Folia de aluminiu are multe utilizări practice în gospodărie, cum ar fi împachetarea alimentelor sau protejarea aragazului de murdărie, dar te-ai fi gândit că poate îmbunătăți semnalului Wi-Fi? Iată cum funcționează! 

image

Semnalul Wi-Fi este o conexiune wireless care permite comunicarea fără fir între dispozitive. În mod cert, acest lucru oferă flexibilitate și mobilitate în utilizarea dispozitivelor în orice zonă acoperită de Wi-Fi.

Cu toate acestea, se poate întâmpla ca routerul Wi-Fi să nu ofere semnalul pe care ți-l dorești și să nu te poți conecta la Internet din toate camerele casei tale. De aceea, pentru a crește semnalul Wi-Fi în locuința ta, este necesar să te asiguri că routerul este plasat într-un loc central al casei, unde obiectele sau pereții nu îi atenuează semnalul. La fel de important este să actualizezi și configurezi corect dispozitivul. 

Și folia de aluminiu te ajută! 

Citește și: VIDEO Vrei WiFi mai puternic? Iată cum îi poți crește puterea semnalului de trei ori? E simplu, ieftin și eficient! 

Mai mult decât cele menționate anterior, cercetătorii de la Dartmouth College spun că plasarea foliei de aluminiu în jurul routerului Wi-Fi ajută la îmbunătățirea semnalului. Pare surprinzător, dar iată care este explicația oamenilor de știință! 

Potrivit Reader’s Digest, partea lucioasă a foliei de aluminiu acționează precum un reflector, blochează semnalul să meargă în diferite direcții, crește raza de acțiune și puterea semnalului în locul unde îți dorești să te conectezi la Internet, spune expertul în securitate James McQuiggan. 

Citește și: Cum a reușit o femeie de 75 de ani să taie internetul unei țări întregi 

Cum mărești semnalul Wi-Fi cu folie de aluminiu 

Pentru a apela la acest truc, tot ce trebuie să faci este să îndoi folia de aluminiu în forma litere „C”, cu partea lucioasă a foliei îndreptată spre interiorul curbei. Poziționează folia în spatele routerului și pune-o cu porțiunea cubată îndreptată către router și spre zona țintă unde îți dorești să crești puterea semnalului. S-ar putea să fie nevoie să pliezi partea de jos, astfel încât folia de aluminiu să stea în poziție verticală. La final, ține cont să nu acoperi complet antena routerului cu folie de aluminiu, deoarece acest lucru ar putea diminua semnalul. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Prințesa Roz  foto   Shutterstock jpg
mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg