Vrei să intri pe internet folosindu-ți doar mintea? S-a inventat implantul care poate face asta!

Trăim în era tehnologiei și totul e posibil! Chiar să intri pe paginile tale de pe rețelele sociale cu ajutorul unui implant mai subțire decât firul de păr!

image

Oamenii de știință au inventat un implant care-ți permite să folosești social media doar cu ajutorul minții! Microcipul experimental a fost creat pentru a le sări în ajutor pacienților paralizați sau muți, care suferă din cauza paraliziei și care nu-și pot folosi membrele superioare pentru a comunica prin intermediul unui calculator.

În același timp, dispozitivul mai subțire decât un fir de păr le permite celor sănătoși să intre pe Facebook, Instagram ori TikTok doar cu ajutorul minții. Acest implant se deosebește pe cel creat de compania lui Elon Musk, pentru simplul motiv că procedura este mai puțin invazivă, iar implantul este amplasat la suprafața creierului, nu în țesut.

Implantul experimental se numește Interfața Corticală Strat 7 (Layer 7 Cortical Interface) și este o fâșiuță flexibilă, creată dintr-un material care se asemănă cu o bandă scotch. Banda respectivă are electrozi pe ea și are o grosime extrem de mică – însumând a cincea parte a firului de păr uman. Mărimea ei milimetrică este un avantaj major, având în vedere că, astfel, nu afectează în niciun fel țesutul.

Pentru a insera implantul, chirurgii fac o mică incizie în craniul omului și apoi strecoară implnatul de parcă ar pune o scrisoare în cutia poștală.

Michael Mager, directorul Precision, compania care a creat implantul, a dezvăluit într-o discuție purtată la CNBC, că tăietura este mai mică de un milimetru în adâncime, acest lucru însemnând că pacientul nici măcar nu trebuie ras pe cap pentru a-i fi băgat implantul respectiv pe creier.

„Cred că este un mare avantaj în comparație cu toate tehnologiile care presupun înlăturarea unei porțiuni semnificative din craniu, operație care durează mult și dă naștere unui risc crescut de apariție a infecției. În plus, n-am întâlnit niciodată pe nimeni care să-și dorească să-i fie făcută o gaură în cap!”, a declarat acesta.

Totuși cum funcționează un astfel de implant pe creier?

Pur și simplu, colectează semnalele emise de creier și le interpretează, după care dă comenzi unei mașinării conectate la acel semnal emis de creier. Oamenii de știință pot adăuga, cu ușurință, un număr mai mare de electrozi pe acea bandă, iar acest lucru ar face posibilă tratarea altor boli neurologice.

De precizat că implantul poate fi scos oricând, dacă pacientul se răzgândește. Implantul a fost un succes real în cauzul animalelor pe care a fost testat, reușind să decodifice semnalele emise de creier. Compania Precision speră să obțină permisiunea de-a începe testarea unui asemenea implant pe oameni, în lunile care urmează.

Ce zici, ți s-ar părea interesant să poți intra pe Facebook doar cu ajutorul minții?

Foto - ShutterstockRecente

Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele foto  Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion sursa  Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg
Pensule machiaj jpg
Supa de linte Sursa foto shutterstock 309501530 jpg
Ce sa nu faci cand ai buzele crapate Sursa foto shutterstock 1846727497 jpg
manichiura 3D 2023 shutterstock 1720295548 jpg
canapea si flori shutterstock 204510988 jpg
cadouri de casa noua shutterstock 755663365 jpg
Mituri despre igiena feminina Sursa foto shutterstock 1254137329 jpg
Mancare fructe bautura jpg
Curatenia d eprimavara Sfaturi utile 624621179 jpg