De ce este bine să pui o lămâie feliată lângă pat înainte de culcare

Oricât de nebunesc poate că îți sună, trebuie să încerci să pui câteva felii de lămâie pe noptiera de lângă pat înainte să adormi! Acest obicei îți va aduce o mulțime de beneficii, iar noi îți spunem care sunt acestea. Ești pregătit să le descoperi? 

image

Cu o aromă acidulată și ușor dulceagă, lămâia este unul dintre alimentele preferate de mulți dintre noi, deoarece oferă o notă revigorantă și răcoritoare. Mai mult decât atât, lămâia conține o varietate de substanțe nutritive și compuși benefici pentru sănătate, precum: vitamina C, substanță care protejează celulele împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi, fibre, care reglează tranzitul intestinal și ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos, potasiu, un mineral esențial pentu funcționarea normală a inimii, flavonoide, cu proprietăți antioxidante și acid citric, care ajută la menținerea unui pH echilibrat în organism. 

Citește și: Sucul de lămâie, băutura care poate fi folosită atât în rutina de frumusețe, cât și în remediile pentru sănătate 

De ce este bine să pui o lămâi feliată lângă pat înainte de culcare 

Până aici, numai de bine despre consumul de lămâie! Dar știai cât este de sănătos să pui o lămâie feliată lângă pat noaptea? Potrivit publicației „Good to know”, acest lucru te va ajuta să scapi mai ușor de stres, iar explicația este foarte simplă.

Aroma acestui fruct are proprietăți antiseptice, care diminuează nivelul de stres și, în plus, mirosul său stimulează producția de serotonină, adică îți îmbunătățește starea de spirit. Aceeași publicație menționează că mirosul de lămâie te ajută să te relaxezi, diminuează nivelul de anxietate și astfel o să reușești să dormi mai bine noaptea. În plus, poate să aducă beneficii importante pentru sănătatea inimii, deoarece ajută la scăderea tensiunii arteriale. 

Citește și: De ce să păstrezi cojilie de lămâie. Sunt foarte utile în treburile casnice 

Tot ce trebuie să faci este să tai o lămâie în patru felii și să o așezi pe o farfurie lângă patul tău. Simplu, nu? Noi spunem că se merită să încerci acest truc! La fel de benefic este să folosești uleiul esențial de lămâie. Pune 10 picături în 100 ml. de apă și difuzează în dormitor înainte să adormi. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

emoticoane jpg
Oprah jpg
Kate Beckinsale sursa  Instagram jpg
Britney Spears sursa  Shutterstock jpg
Cher foto  Shutterstock jpg
Noor Alfallah si Al Pacino jpeg
Tom Hanks jpg
kourtney kardashian jpg
Ginnifer Goodwin foto  Shutterstock jpg
nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg
shutterstock 1561509445 jpg
Michelle Obama sursa foto  Shutterstock jpg
Cline Dion foto  Shutterstock jpg
Linda Evangelista foto  Shutterstock jpg
Ozzy Osbourne jpg
Tom Cruise și Katie Holmes cu fiica lor, Suri foto  Shutterstock jpg