Cum cureți grăsimea de pe mobila de bucătărie, fără să folosești soluții din comerț

Dacă dulapurile din bucătărie s-au murdărit, iată cele mai bune soluții care te vor ajuta să ai o mobilă impecabilă! Și totul doar cu câteva ingrediente pe care le ai la îndemână. 

image

Fiecare își dorește o bucătărie curată și frumoasă, însă gătitul adaugă multă murdărie pe mobilă, abur și ulei. Să nu mai vorbim de amprentele care rămân cu ușurință pe dulapuri! Chiar dacă ai o hotă bună sau folosești o protecție împotriva stropilor, când gătești, uleiurile lasă reziduuri pe dulapuri, iar praful și murdăria din aer le transformă în grăsime „lipicioasă”. 

Citește și: Detergentul de vase lichid, util nu doar pentru spălarea farfuriilor. În ce alte soluții te salvează! 

Așa scapi de petele de pe dulapurile din bucătărie! 

Ca să ai mobila de bucătărie curată, îți propunem să încerci trei soluții de curățare, făcute din ingrediente pe care sigur le ai aproape: apă fierbinte, săpun de vase, oțet alb, bicarbonat de sodiu și lămâie.

De asemenea, vei avea nevoie și de un burete sau de o cârpă din microfibră și de o periuță de dinți veche. Iată câteva metode eficiente de curățare!

image

1. Îndepărtează petele de pe mobilă cu oțet alb și apă fierbinte 

Oțetul alb este un produs excelent de curățare datorită acidității sale. Pentru a scăpa de petele de pe mobila din bucătărie, ai nevoie de o cană cu oțet alb și de o cănă cu apă, pe care le amesteci într-o sticlă pulverizatoare. 

Vezi și: Cum îndepărtezi cele mai dificile pete de pe covor. Vor arăta ca noi! 

Pulverizezi pe mobilă, lași să acționeze timp de câteva minute, iar cu ajutorul unei cârpe umede, ștergi bine mobila. Petele încăpățânate se îndepărtează cu o periuță de dinți veche. 

2. Îndepărtează grăsimea de pe mobilă cu detergent de vase lichid

Detergentul de vase lichid elimină eficient grăsimea, așa că amestecă 4-5 picături de săpun cu apă caldă, iar cu ajutorul unui burete moale, șterge bine mobila. Dacă te confrunți cu pete de grăsime încăpățânate, aplică o cantitate mică de săpun direct pe burete și șterge din nou. La final, clătește cu apă curată și șterge mobila cu o cârpă uscată. 

3. Îndepărtează grăsimea de pe mobilă cu bicarbonat de sodiu și suc de lămâie 

Bicarbonatul de sodiu este aliatul tău în îndepărtarea petelor dificile de pe mobila de bucătărie, așa că adaugă într-o sticlă pulverizatoare 1 parte bicarbonat cu 2 părți de apă caldă și cu puțin suc de lămâie. Agită, pulverizează pe dulapuri, lasă să acționeze 2-3 minute, iar cu ajutorul unul burete moale, curăță ușor grăsimea. Clătește buretele și șterge din nou. La final, șterge dulapul cu o cârpă uscată.

Sursă foto: Shutterstock