De ce să păstrezi cojile de lămâie. Sunt foarte utile în treburile casnice

1 shutterstock 688944106 jpg jpeg

Prăjituri parfumate, bunătăţi tradiţionale, pentru toate avem nevoie de arome şi esenţe care de care mai puternice. Cojile de lămâie sunt nelipsite din bucătărie, dar ştiai că le poţi folosi la multe activităţi gospodăreşti?

Află cele mai eficiente întrebuinţări ale cojilor de lămâie şi vei vedea că data viitoare nu le vei mai arunca. Cojile de lămâie pot fi utilizate în bucătărie, în alimentaţie, dar şi la curăţenie. De asemenea, cojile de lămâie sunt benefice şi pentru sănătate.

Ştim despre citrice că au multă vitamina C şi întăresc sistemul imunitar, ajută în probleme digestive şi sunt des utilizate în ritualurile de îngrijire şi în înfrumuseţare. Însă nu doar sucul este folosit, ci şi coajă de lămâie. Nu o arunca, după ce îţi faci un suc cu lămâi şi fructe delicioase! Coaja de lămâie te poate ajuta la curăţenie, mai mult decât crezi!

Poate nu ştiai, dar coajă are de câteva ori mai multe vitamine şi substanţe benefice decât zeama. Şi mai interesant este că are un puternic efect degresant şi o poţi folosi la îndepărtarea petelor dificile de grăsime. Coajă de lămâie poate fi aliatul tău când rămâi fără soluţii speciale pentru curăţenie.

Scot petele de pe vasele metalice

Ai în bucătărie vase şi ustensile din metal, pe care au rămas pete imposibil de scos şi negreala de la arsura? Coajă de lămâie le va reda luciul natural, pierdut odată cu timpul. Lasă câteva coji într-un vas cu apă clocotită, în care ai pus şi câteva ustensile cu probleme, şi vei vedea ca petele de pe ele ies fără mult efort. La final, poţi insista cu un burete mai aspru, pe care pui două-trei picături de detergent de vase obişnuit.

Degresează zonele cu ulei şi grăsimi

În unele restaurante, se pune la-ndemână un bol cu apă călduţă şi o bucată de coajă de lămâie, pentru curăţarea degetelor. În felul acesta îţi speli pielea şi unghiile de grăsime.

Cojile de lămâie, înălbitor natural

Rufele tale nu mai sunt albe cum erau când le-ai cumpărat. Cea mai bună şi naturală metoda de albire a hainelor, indiferent de material, este să le laşi la înmuiat în apă fierbinte în care ai pus coji de lămâie. După ce le ţii măcar o jumătate de oră în amestec, le poţi spăla în mod obişnuit, la maşină, cu un detergent automat.

Acţionează ca un deodorant de cameră

Pune în diferite colţuri ale bucătăriei câteva coji şi vei scăpa de mirosul neplăcut de ceapă. Ca să fii sigur că schimbi aerul în cameră, freacă blatul mesei cu coji de lămâie, pe care ai tăiat alimente cu miros puternic, şi apoi spală-l în mod obişnuit. Şi frigiderul poate fi curăţat şi împrospătat cu aceste coji.

@shutterstock