Lămâia, aliatul tău la curățenie. Cum te ajută să scapi de murdărie

Pentru o casă curată și strălucitoare, încearcă aceste trucuri cu lămâie! Acest fruct te poate ajuta să cureți obiectele din alamă sau cupru, cuptorul cu microunde sau să îndepărtezi petele de rugină. 

image

Lămâia este folosită în multe rețete culinare, dar știai că poate fi utilizată și la igienizarea locuinței? Curățenia de primăvară va fi mai ușoară și mai rapidă, dacă o vei încerca astfel:

Curăță obiectele din alamă și cupru 

Pentru a curăța obiectele din alamă și cupru, tot ce trebuie să faci este să aplici sare (de orice fel) pe o jumătate de lămâie, iar cu ajutorul său, să freci zona murdară, apoi să clătești. Pentru siguranță, este bine să testezi, mai întâi, acțiunea sucului de lămâie pe o mică parte a obiectului. 

Igienizează cuptorul cu microunde 

Cuptorul cu microunde poate fi igienizat cu ajutorul lămâilor. Pune 3/4 căni cu apă și 2 linguri de suc de lămâie într-un bol în cuptorul cu microunde. Lasă apa la încălzit 3/4 minute (sau până dă în clocot) și așteaptă 10 minute. După acest timp, doar ștergi interiorul cuptorului cu microunde cu un prosop de hârtie. Nu este nevoie de spălare.

Citește și: Aliatul curățeniei! Cum te poate ajuta sarea să scapi de petele enervante

Odorizant pentru frigider

Frigiderul tău va căpăta un miros proaspăt, cu ajutorul acestui truc: după ce ai curățat interiorul frigiderului, tot ce trebuie să faci este să pui o jumătate de lămâie pe o farfurie și să lași să acționeze. Mirosurile neplăcute vor dispărea! 

Pentru scurgeri înfundate 

Vei rezolva problema unei scurgeri înfundate, dacă vei turna pe scurgere o lingură cu bicarbonat de sodiu și 4 linguri de suc de lămâie. Lași acest amestec să acționeze 30-40 de minute și adaugi 2 litri de apă clocotită. 

Îndepărtează petele de rugină 

Petele de rugină depuse pe cuțitele de bucătărie sunt inestetice, însă sucul de lămâie te ajută să scapi de ele. Trebuie doar să ștergi ustensilele cu ajutorul unui burete de bucătărie pe care l-ai îmbibat anterior în suc. 

Îndepărtează bacteriile de pe tocătoare

Pentru a curăța tocătoarele, aplică puțin suc de lămâie pe zona murdară, apoi îndepărtează petele cu o jumătate de lămâie. Lasă sucul să acționeze până când petele dispar și clătește cu apă curată. Simplu, nu? 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

oj png
clickpentrufemei ro (2) jpg
branca ursului femeie shutterstock 659200591 jpg
Chec cu lamaie  Sursa foto shutterstock 2032280408 jpg
3 motive sa te speli pe fata seara  Sursa foto shutterstock 1924405574 jpg
shutterstock 512817400 jpg
O locuință de revistă, amenajată în patru pași simpli jpg
De ce sa masezi tenul cu miere  Sursa foto shutterstock 1613904577 jpg
Rulada cu gem de cirese  Sursa foto shutterstock 2072439719 jpg
Tocuri jpg
pahar cu apa jpg
Ratatouille  Sursa foto shutterstock 1664054827 jpg
shutterstock 1836252643 jpg
Suleiman Magnificul, lalele  foto   Shutterstock jpg
ClickPentruFemei (4) (6) jpg
avion  sursa   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
Prajitura cu mere  Sursa foto shutterstock 376258168 jpg
Grup de drumeti langa lac JPG
40 de ani jpg