De ce este bine să renunţi la tacâmuri

1 76105 original jpg jpeg

Când vei călători în Africa, Orientul Mijlociu şi Asia, vei observa că au un lucru comun. Acolo vei vedea foarte mulţi oameni care mănâncă cu mâinile în loc să folosească furculiţa, lingura sau cuţitul. Chiar dacă de-a lungul timpul mâncatul cu mâna a fost strâns legată de sărăcie, acest obicei poate avea nenumărate beneficii.

Consumul de alimente este un proces conştient. Implicarea tuturor simţurilor - vederea, mirosul, auzul, gustul şi atingerea - pot face întreaga experienţă şi mai bună. Iar folosirea mâinilor pentru a mânca adaugă o legătură tactilă cu mâncarea, corpul, mintea şi sufletul.

În timp ce unii oameni găsesc mâncatul cu mâinile neigienic şi dezgustător, el este considerat un obicei relaxat şi plăcut. În plus, are multe beneficii. Iată câteva dintre avantajele mâncatului cu mâinile.

Mâncatul devine o experienţă senzorială

Mâncatul este o experienţă senzorială care poate evoca emoţii şi pasiune. Iar fiecare deget al mâinilor este o extensie a celor cinci elemente, şi anume:

-    Degetul mare este legat de spaţiu

-    Degetul arătător este legat de aer

-    Degetul mijlociu este legat de foc

-    Degetul inelar este legat de apă

-    Degetul mic este legat de pământ

Când mănânci cu mâinile, întregul proces stimulează aceste cinci elemente şi te ajută să energizezi alimentele pe care le vei mânca. De asemenea, simţurile atingerii, mirosului, auzului, vederii şi gustului devin mai active. Vei deveni mai conştientă de gustul, textura şi aroma alimentelor.

Este îmbunătăţită digestia

Când atingi mâncarea cu degetele, se transmite un semnal către creier pentru eliberarea sucurilor digestive şi a enzimelor. În funcţie de tipul de mâncare, creierul stimulează metabolismul, ceea ce este necesar pentru o digestie mai bună. Un sistem digestiv sănătos este important pentru un corp şi o minte sănătoasă.

Ce trebuie să faci când mănânci cu mâna:

-    Spală-te bine pe mâini cu apă şi săpun, înainte şi după ce ai mâncat.

-    Taie legumele şi fructele în bucăţi mai mari, astfel încât să-ţi fie uşor să le mănânci cu mâna.

-    Când mănânci cu mâna, muşcăturile trebuie să fie mici.

-    Mestecă bine mâncarea înainte de a o înghiţi.

: