Iată de ce avem din ce în ce mai multe alergii la mâncare!

1 69153 original jpg jpeg

Alergiile alimentare sunt mai întâlnite ca niciodată. Specialiştii spun că de vină sunt factorii genetici, dar şi stilul de viaţă modern.

Află mai multe despre acest fenomen îngrijorător!

Se pare că alergiile alimentare sunt tot mai frecvente. Din ce în ce mai mulţi oameni suferă de aşa ceva,fiind un fenomen deloc normal,după cum avertizează specialiştii! Potrivit unor studii recente,publicate în revista Pediatrics,aproape 8% dintre cei cu vârste sub 18 ani sunt alergici la un aliment. Dintre ei,doi din cinci manifestă o alergie severă,care poate duce la probleme de respiraţie,la scăderea bruscă a tensiunii arteriale şi chiar la moartea celui afectat. Numărul alergiilor alimentare la adulţi este,deasemenea,în creştere. De ce se întâmplă acest lucru?

Factorul genetic primează!

Oamenii de ştiinţă au ajuns la concluzia că există o componentă genetică ce favorizează apariţia alergiilor alimentare. Îngrijorător e că,în viitor,numărul persoanelor cu alergii alimentare va fi în continuă creştere.

Trăim în medii fără impurităţi!

Curăţenia e,de obicei,un lucru bun,dar cercetătorii au reuşit să demonstreze că,atunci când cineva trăieşte şi,mai ales,creşte într-un mediu mult prea sterilizat,sistemul imunitar nu se poate dezvolta aşa cum trebuie. În cazul acestor persoane,sunt foarte întâlnite alergiile la cele mai comune alimente (cartofi,castraveţi,ouă etc.).

Prea multe substanţe chimice!

O altă teorie care devine din ce în ce mai populară e cea potrivit căreia substanţele chimice conţinute de mâncarea noastră de zi cu zi perturbă formarea bacteriilor naturale (deci,sănătoase!) din stomac,ceea ce dereglează întreg organismul. Iată de ce omul modern începe să evite conservanţii din alimente şi,mai ales,fructele,legumele şi carnea care nu respectă regulile unui stil de viaţă “bio”.