De ce le place pisicilor să se așeze pe hainele stăpânilor. Există două teorii!

Dacă deții o pisică poate ai observat că animăluțul tău obișnuiește să se ghemuiască pe haine. Care să fie motivul? Ei bine, există două teorii. Iată care sunt acestea! 

image

Pisicile sunt, cu adevărat, creaturi speciale. Le place să se așeze în cutii, să se cațere pe dulapuri și să doarmă, mai degrabă, sub patul stăpânului decât pe saltea. Un alt obicei pe care aceste animăluțe simpatice îl pot avea este să se așeze pe hainele pe care le găsește prin casă, fie că vorbim de o rochie elegantă, de o bluză pufoasă sau de o pereche de blugi. Ei bine, există două teorii conform cărora felinele manifestă acest comportament.

Citește și: Studiu: Pisicile te iubesc când tu le urăști, dar și invers 

De ce se așază pisicile pe haine? 

O primă teorie este dată de veterinarul Maureen Murithi. Specialistul spune că pisicile se simt în siguranță când se întind pe haine, deoarece își recunosc stăpânii după mirosul obiectelor vestimentare: „Hainele proprietarilor poartă adesea parfumul lor, așa că pisicile se folosesc de acest miros, pentru a-și recunoaște stăpânii. Prin urmare, preferă să se întindă pe haine, deoarece se simt în siguranță. Ele văd hainele ca pe o parte a familiei lor‟, a spus el, pentru publicația „Popsugar‟.

A doua teorie a Dr. Murithi este că, pe lângă căutarea confortului emoțional, pisicile manifestă acest comportament pentru că doresc să își marcheze teritoriul. „Pisicile folosesc feromoni pentru a comunica și pentru a-și marca teritoriul. Se întind pe hainele stăpânilor, își lasă mirosul, așa că le machează ca fiind ale lor‟, a spus specialistul.

Sursă foto: Shutterstock  Recente

vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg
Chris Martin jpeg
Mark Wahlberg sursa  Shutterstock jpg
virgine înmormântare sursa  Shutterstock jpg
MAIN Poster 4x5 png
Demi Moore jpeg
Eva Mendes jpg
Elena Ceaușescu, Eva Braun sursa  Shutterstock jpg
Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg