De ce le place pisicilor să se așeze pe hainele stăpânilor. Există două teorii!

Dacă deții o pisică poate ai observat că animăluțul tău obișnuiește să se ghemuiască pe haine. Care să fie motivul? Ei bine, există două teorii. Iată care sunt acestea! 

image

Pisicile sunt, cu adevărat, creaturi speciale. Le place să se așeze în cutii, să se cațere pe dulapuri și să doarmă, mai degrabă, sub patul stăpânului decât pe saltea. Un alt obicei pe care aceste animăluțe simpatice îl pot avea este să se așeze pe hainele pe care le găsește prin casă, fie că vorbim de o rochie elegantă, de o bluză pufoasă sau de o pereche de blugi. Ei bine, există două teorii conform cărora felinele manifestă acest comportament.

Citește și: Studiu: Pisicile te iubesc când tu le urăști, dar și invers 

De ce se așază pisicile pe haine? 

O primă teorie este dată de veterinarul Maureen Murithi. Specialistul spune că pisicile se simt în siguranță când se întind pe haine, deoarece își recunosc stăpânii după mirosul obiectelor vestimentare: „Hainele proprietarilor poartă adesea parfumul lor, așa că pisicile se folosesc de acest miros, pentru a-și recunoaște stăpânii. Prin urmare, preferă să se întindă pe haine, deoarece se simt în siguranță. Ele văd hainele ca pe o parte a familiei lor‟, a spus el, pentru publicația „Popsugar‟.

A doua teorie a Dr. Murithi este că, pe lângă căutarea confortului emoțional, pisicile manifestă acest comportament pentru că doresc să își marcheze teritoriul. „Pisicile folosesc feromoni pentru a comunica și pentru a-și marca teritoriul. Se întind pe hainele stăpânilor, își lasă mirosul, așa că le machează ca fiind ale lor‟, a spus specialistul.

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Hillary Clinton FOTO Profimedia jpg
Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg