Dovedit ştiinţific despre iubitorii de câini şi cei de pisici. Unii sunt mai inteligenţi, alţii mai fericiţi

1 shutterstock 1116172691 jpg jpeg

Există patru tipuri de oameni, dacă e să ne raportăm la afecţiunea pentru prietenii necuvântători: cei care iubesc pisicile, cei care iubesc câinii, cei care iubesc atât felinele, cât şi câinii, precum şi cei care nu agrează aceste animale de companie. Unii spun că pisicile sunt mai inteligente, alţii pariază pe câini. Când vine vorba despre stăpânii lor, oamenii de ştiinţă au făcut unele descoperiri surprinzătoare.

Studiind diferenţele dintre necuvântătoare, oamenii de ştiinţă au extins cercetările la proprietari şi au găsit diferenţe majore de personalitate între persoanele cu pisici şi cele care posedă câini. Pornind de la „lupta‟ de lungă durată dintre patrupede, proprietarii lor cred că ştiu care este specia superioară dintre cele două.

Descoperirea poate amplifica lupta dintre câini şi pisici

Să deţii un animal de companie nu numai că aduce beneficii pe plan psihologic şi emoţional pentru sănătate. Dar de ce unii oameni preferă pisicile în locul câinilor şi invers? Răspunsul vine de la experţii în domeniu.

stanga
dreapta
4 promo cpf 12 jpg jpeg

Mai multe studii sugerează că există o diferenţă în profilurile psihologice. Iar o cercetare mai ţintită a constatat că iubitorii de pisici şi cei de câini pot fi uşor catalogaţi ca fiind mai inteligenţi sau mai fericiţi. Care sunt şi cum s-a ajuns la aceste caracteristici?

Cercetătorii de la Universitatea Carroll (SUA) au analizat 600 de studenţi, pe care i-au întrebat dacă preferă pisicile sau câinii şi ce calităţi agrează cel mai mult la ele. Participanţii au susţinut, de asemenea, teste de personalitate şi de inteligenţă.

60 % din participanţi au preferat câinii, 11 % au preferat pisicile, iar restul s-au declarat iubitori de animale de companie, pisici şi câini.

Ce punctaj au obţinut iubitorii de pisici la testele de inteligenţă

Cercetătorii au descoperit că anumite caracteristici ale oamenilor pot influenţa preferinţa pentru câini sau pisici. Astfel, iubitorii de câini tind să fie mai vioi, mai energici şi mai plini de viaţă, în timp ce sunt adepţii regulilor şi al respectării lor. Pe de altă parte, iubitorii de pisici tind să fie mai introvertiţi, mai deschişi la minte şi mai sensibili, având tendinţa să funcţioneze după propriul set de reguli, decât să le respecte pe ale altora.

Omul de ştiinţă Denise Guastello a spus că: „Un iubitor de câini este o persoană mai plină de viaţă, care doreşte să fie afară, în mijlocul oamenilor, să vorbească cu ei, iar câinii lor să interacţioneze... Dacă eşti mai introvertit şi mai sensibil, preferi să stai în casă, să citeşti o carte, iar pisica ta este în regulă cu asta, pentru că nu are nevoei de plimbare‟. Rezultatele studiului au fost că iubitorii de pisici, care au obţinut rezultate mai bune la testele de inteligenţă, sunt mai spontani, mai creativi şi mai inteligenţi, în timp ce iubitorii de câini sunt mai fericiţi.

@shutterstockRecente

nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg