Studiu: pisicile sunt înzestrate cu abilități impresionante! Ce s-a aflat

Cine își petrece viața alături de ele, știe cât sunt de simpatice pisicile. Pe lângă faptul că sunt extrem de prietenoase, aceste animale de companie sunt și foarte inteligente. Un nou studiu a scos la iveală câteva abilități pe care pisicile le au. 

image

În ultimii ani, cercetătorii au demonstrat că pisicile au o legătură profundă cu oamenii. Aceste creaturi simpatice pot comunica cu noi și chiar ne urmăresc mișcările, când suntem în preajma lor. Și mai interesant este că pisicile sunt înzestrate cu câteva caracteristici pe care le asociem, în mare parte, cu câinii. 

Felinele ne ascultă conversațiile!

Dacă urmează să achiziționezi o pisică, neapărat trebuie să fii atent la numele pe care i-l vei pune. Asta pentru că oamenii de știință au descoperit că pisicile sunt capabile să își recunoască propriul nume. Mai mult decât atât, piscile par să recunoască și numele altor pisici cu care sunt familiarizate, dar și numele persoanelor care locuiesc în aceeași gospodărie cu ele. 

Citește și: De ce pisicile adoră să doarmă la picioarele tale? Motivele te vor surprinde 

Poate părea bizar, însă cercetătorii susțin că felinele ne ascultă conversațiile și rețin cele mai utilizate cuvinte: „Vreau ca oamenii să știe adevărul. Felinele ascultă conversațiile oamenilor‟, a declarat unul dintre cercetătorii studiului, de la Universitatea Azabu, din Japonia. 

În timpul experimentelor, oamenii de știință au studiat pisici care locuiesc în locuințe cu mai multe pisici și pisici care trăiesc în adăposturi pentru pisici din Japonia, cunoscute și sub denumirea de „cafenele‟. Cercetătorii au descoperit că animalele au putut să facă legătura între numele celorlalte pisici și fotografiile lor, prezentate pe ecranul unui computer. De asemenea, aceste pisici au fost capabile să facă legătura între imaginea persoanelor cu care interacționează cel mai des și numele lor.

Vezi și: Dovedit științific despre iubitorii de câini și cei de pisici. Unii sunt mai inteligenți, alții mai fericiți 

Ce au observat este că, pisicile care locuiesc alături de stăpâni, s-au descurcat mult mai bine. Echipa crede că rezultatele pozitive au legătură cu interacțiunea dintre stăpân și pisică. 

Sursă foto: Shutterstock