TEST Un câine sau două pisici? Ce spune despre tine ce vezi prima dată în imagine

2 shutterstock 275323622 ok jpg jpeg

Testele de personalitate pot fi moduri interesante şi incitante de a descoperi cum interpretează creierul nostru informaţiile şi ce ar putea însemna aceasta în ceea ce priveşte obiceiurile şi preferinţele noastre personale.

Psihologul britanic Richard Gregory, care a fost şi profesor de neuropsihologie la Universitatea din Bristol, a realizat un experiment numit „masca goală”. Potrivit specialistului, percepţia vizuală a creierului se bazează pe procesarea de sus în jos şi aproape 90% din informaţiile pe care ochii noştri le percep pentru prima dată se pierd în momentul în care ajunge la creier. De aceea, mintea trebuie să facă cea mai bună presupunere pe baza experienţelor trecute şi a amintirilor legate de cunoaşterea obiectului observat. În exemplul său cu masca rotativă a lui Charlie Chaplin, dr. Gregory a explicat că percepem partea goală a măştii ca fiind proeminentă şi că o vedem că se roteşte în direcţia opusă, pe baza aşteptărilor minţii cu privire la modul în care ar trebui să arate şi să apară imaginea. Mintea nu este obişnuită să vadă feţe inversate, dar are o cantitate enormă de date despre cum arată feţele umane obişnuite, aşa că acest lucru ne face să vedem ceva diferit de ceea ce există de fapt.

Ceea ce mintea noastră percepe mai întâi poate fi legat şi de anumite asociaţii subconştiente, care sunt conectate la părţi ale personalităţii noastre. În următorul test vizual, acordă atenţie primului animal pe care-l vezi prima dată când ai privit imaginea, apoi află ce spune acesta despre tine.

Ce ai văzut mai întâi?

Două pisici

stanga
dreapta
3 shutterstock 275323622 jpg jpeg

Pisicile au fost asociate mereu cu înţelepciunea, spiritualitatea, deoarece natura lor calmă poate reprezenta liniştea interioară şi stăpânirea de sine. În vremea Egiptului Antic, pisicile erau onorate ca fiinţe magice, divine.

Dacă ai văzut pentru prima dată cele două pisici cu inima între ele, atenţia ta asupra detaliilor este destul de mare, deoarece imaginea este mai dificil de desluşit prima oară.

Dacă ai văzut pentru prima dată cele două pisici îndrăgostite, aceasta poate implica pasiunea ta, o legătură frumoasă pe care o ai cu un prieten sau cu un membru al familiei. Pisicile tind să fie nocturne, iar compania pe care o cauţi poate fi găsită în ultimele ore după muncă: o cină plăcută, o seară în oraş cu prietenii sau petrecerea timpului cu persoana iubită.

De asemenea, tinzi să fii mai rezervat şi mai selectiv când vine vorba de persoanele apropiate din viaţa ta, în acelaşi mod în care pisicile se joacă doar cu anumite persoane. Interesul lor este limitat şi tind să plece după câteva minute de joacă. Nivelul ridicat de dezvoltare personală pe care l-ai atins poate fi greu de exprimat şi de explicat altora care nu au trăit aceleaşi călătorii interioare ca tine. Acest lucru poate provoca uneori un dor profund de a fi înţeles de ceilalţi. Eşti suficient de înţelept să găseşti căile potrivite să-i întâlneşti pe cei asemenea ţie.  

Un câine

Câinii sunt loiali, curajoşi, protectori şi dezinteresaţi. Dacă vezi prima dată câinele înseamnă că eşti unul dintre cei mai loiali oameni care ştiu, de asemenea, să se deconecteze şi să se joace din când în când. Personalitatea ta face ca lumea să se împrietenească uşor cu tine, să se ataşeze rapid de persoana ta şi, în general, le este dor de tine când nu eşti prin preajmă, chiar dacă n-o spun. Ai mai multe calităţi decât pot fi enumerate, iar cei care te cunosc cu adevărat, te iubesc.

Poţi fi ajutorul de care ceilalţi au nevoie şi umărul pe care să plângă. Foloseşte-ţi bunătatea pentru a fi amabil cu cei din jurul tău, deoarece tipul tău de energie este unul care îi poate ajuta pe alţii să lase garda jos şi să accepte ajutorul de care au nevoie.

Citeşte şi:

Testul iubirii: Ai probleme în relaţia de cuplu? Află care ar putea fi motivul în funcţie de ce vezi prima dată în imagine!

Test de personalitate. Animalul pe care îl observi mai întâi spune totul despre tine

Un studiu a constatat că aceia care au o „personalitate câine” tind să fie extravertiţi, agreabili şi conştiincioşi. Conştiinţa implică tendinţa de a da dovadă de autodisciplină, de a îndeplini sarcinile şi de a urmări scopul, dar sunt mai puţin spontani.