De ce ne place toamna: știai că femeile sunt mai atrăgătoare în acest anotimp?

Toamna modifică culoarea peisajului natural și oferă condiții ideale pentru plimbări în natură, însă există mult mai multe motive pentru care noi considerăm că trebuie să ne bucurăm ne acest anotimp. 

image

Deja au trecut câteva zile de când toamna a sosit, cel puțin din punct de vedere calendaristic. Putem observa că frunzele copacilor încep să își modifice culoarea, trecând de la verde la nuanțe de roșu, galben, maro și portocaliu.

Peisajele toamnei oferă o experiență vizuală deosebită, aduc liniște, iar plimbările devin mai confortabile și relaxante. Iată și alte motive pentru care iubim acest anotimp! 

Frunzele aduc noroc 

Frunzele colorate ale toamnei arată frumos și, mai mult decât atât, îți aduc noroc. Cel puțin dacă ești o persoană superstițioasă… Potrivit „Encyclopedia of Superstitions‟, dacă prinzi în palme o frunză colorată înseamnă că vei avea o lună fericită, iar cu cât prinzi mai multe cu atât vei avea mai multe luni norocoase. 

Femeile sunt mai atrăgătoare toamna 

Știai că femeile sunt mai atrăgătoare toamna? Într-un studiu, publicat în revista „Perception‟, s-a descoperit că bărbații sunt mai atrași de persoanele de sex opus în lunile mai reci ale anului, respectiv septembrie, noiembrie și decembrie, decât în lunile calde. Acest lucru s-ar datora efectului „de contrast‟, o teorie care susține că atracția bărbaților față de trupurile femeilor se schimbă în funcție de sezon. 

Halloween: benefic pentru sănătate

Deși nu este o tradiție românească, Halloween-ul a început să fie sărbătorit și la noi, în special în marile orașe, unde se organizează diferite petreceri tematice. Dacă și tu obișnuiești să petreci pe data de 31 octombrie, află că acest lucru poate să îți îmbunătățească sănătatea.

Și nu doar bucuria de a participa la o petrecere te ajută, ci și micile sperieturi pe care le poți experimenta atunci. Michael Castine, un cardiolog de la Centrul Medical Ochsner, a explicat într-o postare pe blogul său că o sperietură nevinovată poate să promoveze sănătatea inimii. 

Te-ai născut toamna? Ai șanse să trăiești mai mult! 

Dacă te-ai născut toamna, poți să trăiești mai mult decât alte persoane care s-au născut într-un alt anotimp. Un studiu din 2011, publicat în „Journal of Aging Research‟, a arătat că persoanele născute între lunile septembrie și noiembrie au mai multe șanse să atingă vârsta de 100 de ani decât altele. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

mașină  foto   Shutterstock jpg
copil speriat  foto   Shutterstock jpg
Dannii Minogue  Instagram jpg
Sophie Turner și Joe Jonas  foto   Shutterstock jpg
Rumer Willis  foto   Shutterstock jpg
Regina Camilla a Marii Britanii jpg
Christina Applegate jpg
Shania Twain, Jon Bon Jovi  foto   Shutterstock jpg
Celebritati  jpg
Whitney Houston  foto   Shutterstock jpg
Meghan Markle si fiica ei  jpg
Olivia Munn și John Mulaney  foto   Shutterstock jpg
Madonna  jpg
să vorbim de vorbă   Oana & Ion jpg
Cindy Crawford  Shutterstock jpg
respiratie pe gura jpg
Elon Musk  foto   Shutterstock jpg
Angelina Jolie și copiii ei  foto   Shutterstock jpg
Britney Spears  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian  Instagram jpg