Detalii tulburătoare din viaţa contesei care a inspirat crearea lui Dracula

Contesa Elizabeth Bathory este unul dintre cei mai cunoscuți criminali din istorie. În efortul de a-şi păstra tinereţea, ucidea fecioare și se scălda în sângele lor.

image

Este posibil ca Vlad Ţepeş să nu fi fost singura inspirație a scriitorului Bram Stoker pentru personajul Dracula. Mulți istorici consideră că poveștile din jurul contesei Elizabeth Bathory (1560–1614) au contribuit la crearea personajului de neuitat. Au existat relatări potrivit cărora ar fi băut sângele din rănile unor tinere fete. Frumusețea ei trebuie să fi alimentat poveștile ulterioare despre vampiri. Chiar și înfățișarea ei se potrivește cu imaginea unei femei vampir. Avea ochi căprui închis, păr brunet, strălucitor şi forme voluptoase. Nu este de mirare că mulți au fost dispuși să fie complicele ei.

S-a căsătorit la numai 11 ani

În copilăria lui Bathory, există un incident care ar putea să explice cruzimea ei. O trupă de țigani a venit să distreze curtea familiei. În timp ce erau acolo, a ieșit la iveală vestea că unul dintre ei și-a vândut copiii turcilor. Omul a fost privit ca un dușman și a fost condamnat la moarte. Elizabeth a asistat la execuţia teribilă a acelui om şi este posibil s-o fi impresiont profund.

S-a căsătorit când era foarte tânără. Era obișnuit ca nobilii din secolul al XVI-lea să aranjeze căsătoriile copiilor. Prin urmare, la vârsta de 10-11 ani, Bathory a fost logodită cu Ferenc Nadasdy, cu circa 15 ani mai mare decât ea. La scurt timp după aceea, soțul ei a plecat la război împotriva turcilor. Acest lucru a lăsat-o pe Bathory singură și, de cele mai multe ori, făcea aproape orice îşi dorea. În acești primi ani, ea a început să-și dezvolte cruzimea față de servitorii ei și de țăranii care lucrau pământurile ei.

Vezi şi: Zodiac, ucigaşul în serie care nu a fost prins niciodată. Mesajele sale criptate au fost descifrate după zeci de ani

A torturat și ucis până la 650 de fete

Elizabeth Bathory a fost un tip special de ucigaș. Este prima femeie ucigașă în serie cunoscută și singura care a ucis pentru nevoi sexuale, fără influența unui partener dominant de sex masculin.

Faptele contesei Bathory n-au fost motivate de nevoia de putere. A ucis doar din plăcere şi fără regrete. Se crede că a torturat și ucis între 50 și 650 de fete. Era condusă de propriile ei nevoi sexuale.

Pentru propria ei plăcere, avea o cameră de tortură în castelul ei. A comis cruzimi inimaginabile asupra tinerelor ei victime la finalul cărora adesea le incendia. Nimeni nu a intrevenit până când contesa a început să ucidă nu doar fete sărace, ci şi tinere care aveau legături regale, dar care rămăseseră fără bani. Familiile lor au început să se plângă contelui Georgius Thurzo, palatin al redatului Ungariei, care a vizitat castelul lui Bathory. A descoperit scene îngrozitoare şi o mulţime de cadavre a tinerelor care fusesetă ucise de contesă. Ulterior, contele Thurzo a dezgropat nu mai puţin de 50 de cadavre în podeaua subsolului castelului.

Citeşte şi: Povestea Agathei Christie care a inspirat o crimă adevărată

N-a fost judecată niciodată

Elizabeth Bathory era o ucigașă cu inima rece, dar nu a fost judecată. Doar complicii ei au fost fie arestați pe viaţă, fie condamnaţi la moarte. Se spune că a vrut să meargă în judecată, dar familia a decis ca ea să rămână închisă în castelul ei, pentru a nu risca înstrăinarea averii ei.  Recente

michael jackson jpg
Whitney Houston shutterstock 91490768 jpg
Sharon Stone  jpg
Casa Playboy jpeg
vedete in costum de baie jpg
Aishwarya Rai profimedia 0692768910 jpg
Jlo si Marc Anthony jpg
diego maradona shutterstock 2026359395 jpg
serena william instagram 1  jpg
Kanye West Pete Davidson  jpg
Imagine featured clickpentrufemei   sursa Instagram JPG
cafea jpg
lapte jpg
olivia newton john 0 shutterstock 530029375 jpg
William si Kate jpeg
nicole kidman shutterstock 644941192 jpg
Jennifer Coolidge 0 jpg
donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg