Povestea Agathei Christie care a inspirat o crimă adevărată

Se spune că adesea realitatea poate bate ficțiunea și așa a fost și-n 1962, în Marea Britanie, când ceea ce s-a întâmplat cu adevărat a fost la fel sau chiar mai șocant decât inventase una dintre cele mai de succes scriitoare din lume. Se pare că moartea unei femei semnăna izbitor de mult cu o crimă detaliată din cea mai recentă carte a Agathei Cristie, „The Pale Horse", de la acea vreme.

image

Femeia ucisă era Molly Young, iar fiul ei vitreg de 14 ani, Graham Young, a devenit rapid suspectul numărul 1. Molly împreună cu soțul ei și fiica vitregă erau bolnavi de-o vreme. În aprilie 1962, soțul acesteia s-a întors acasă și a găsit-o pe soția sa în grădină acuzând o durere îngrozitoare. Fiul ei, Graham, era și el acolo, privind totul cu mare fascinație. Molly și-a pierdut viața în acea zi, puțin mai târziu, și, la propunerea lui Graham, a fost incinerată, ne dezvăluie Biography.

Citește și Agatha Christie – cine a fost, cu adevărat, “Regina Misterului”?

Graham Young era interesat de chimie și învăța tot ce putea despre diverse otrăvuri, pe care le cumpăra de la farmacie după ce îi convingea pe vânzători că era mai mare decât era cu adevărat. Mai mult, băiatul a dus otrăvurile la școală ca să se dea mare cu ele, că posedă el așa ceva, însă unul dintre profesori l-a văzut și l-a raportat la director. Degeaba!

Numeroase crime comise

În mod evident, îmbolnăvirea familiei lui și moartea mamei lui vitrege au devenit destul de suspecte. Young a fost arestat și a recunoscut, în arest, că își ortăvise tatăl, sora și pe un coleg de la școală, dar n-a spus nicmic despre mama lui vritregă. Orice dovadă că ar fi otrăvi-o și pe ea a fost distrusă în momentul în care a fost incinerată. La acea vreme și chiar și un deceniu mai târziu, când mai multe ilegalități comise de Young apăreau la suprafață, a început să fie pomenită tot mai mult cartea „The Pale Horse” (n.r. Calul palid).

Cartea Agathei Christie este despre un istoric pe nume Mark Easterbrook, care a devenit interesat de mai multe crime care s-au întâmplat la conacul Pale Horse și de cele trei femei care locuiau acolo și care se spunea că ar fi fost vrăjitoare. Easterbrook a descoperit ulterior că victimele nu numai că erau omorâte de acele vrăjitoare, dar erau, de fapt, otrăvite cu taliu, susține Super Summary.

Mental Floss ne informează că taliul este un metal greu descoperit în 1861, însă nu prea era cunoscut la mijlocul secolului al XX-lea. N-are miros, nici gust și distruge catastrofal celulele nervoase ale omului. Administrarea unor doze mici poate ucide pe oricine în două-trei săptămâni. Simptomele ca amorțeală și oboseală sunt adesea interpretate ca semne ale encefalitei sau ale epilepsiei.

Vezi și Dispariţia misterioasă a Agathei Christie. Scriitoarea s-a răzbunat pe soţul infidel sau a avut o cădere nervoasă?

Cartea vs. realitate

Cartea celebrei scriitoare a apărut în discuție la tribunal, când era judecat Young, din cauza rarității de-a se folosi taliu într-o otrăvire. Christie, care avea 81 de ani la acea vreme, se simțea extrem de rău că-i dăduse idei criminalului. The Daily Mai a publicat ulterior asemănări între care și modul de operare al lui Young, care n-a menționat niciodată povestea Agathei Christie în timpul judecății sale.

Young a fost găsit vinovat și a primit patru sentințe de viață pentru mai multe crime comise. Colegii lui de închisoare îl descriau pe acesta fascinat de putere, experimentări și moarte. Criminalul a murit în 1990, la 42 de ani, când era încă după gratii.

Foto - Shutterstock



Recente

Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg