Exercițiile fizice care stimulează activitatea creierului. Le poți face și fără să mergi la sală

În timp ce sportul asigură o stare de bine, anumite exerciții fizice pot stimula activitatea creierului, implicit memoria, atenția și concentrarea. Ca să le faci, nu este neapărat nevoie să mergi într-o sală performantă de fitness! O simplă ieșire în parc te poate ajuta să ai un creier mai sănătos. Iată care este explicația oamenilor de știință! 

image

Știm că 30 de minute de mișcare sunt esențiale pentru o stare bună de sănătate, însă pentru a a stimula activitatea creierului, sunt necesare doar 6 minute de sport, după cum arată rezultatele unui studiu publicat în „Journal of Epidemiology & Community Health”. Desigur, contează și care sunt exercițiile pe care le faci. 

Vezi și: Ce băutură matinală este total nerecomandată înainte de a face sport? Favorizează formarea cheagurilor de sânge 

Vrei să fii mai organizat? Fă aceste exerciții fizice! 

În cadrul cercetării, oamenii de știință au urmărit 4.000 de persoane din Anglia, Scoția și Ţara Galilor, născute în anul 1970. Ajunși la vârste adulte, participanții de 45 de ani au fost rugați să poarte dispozitive de monitorizare a activității fizice și să facă mai multe teste cognitive. Ce s-a descoperit? 

Citește și: De ce nu ești mereu motivat să faci sport. Iată explicația științifică! 

Cercetătorii au observat că persoanele care au făcut zilnic activități moderate au avut scoruri mai bune la testele cognitive efectuate. Care sunt aceste activități? Potrivit „CNN”, în categoria activităților moderate intră: mersul pe jos, mersul cu bicicleta, alergarea ușoară și urcatul scărilor. De asemenea, dansul aerobic și înotul se pot încadra aici. 

Încă un motiv în plus să începi să faci mișcare 

Conform studiului, pe de o parte, doar 6 minute de activitate fizică moderată stimulează activitatea creierului și implicit, memoria, organizarea, planificarea, atenția și concentrarea, iar pe cealaltă parte, sedentarismul poate afecta funcția cognitivă.

Așadar,  nu este nevoie să petreci timp îndelungat în sala de fitness, ci doar câteva minute de sport pe zi te vor ajuta să fii mai sănătos. Acum ai un alt motiv în plus să începi astfel de activități fizice!

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Nostradamus a prezis că în 2013 va începe al Treilea Război Mondial jpeg
4x5 Mainstage UNTOLD 2024 jpg
Kim Kardashian jpg
influencer  foto   Shutterstock jpg
Kim Kardashian în lenjerie intimă  foto   Instagram jpg
turbulență jpg
Serena Williams  foto   Shutterstock jpg
Nicki Minaj  jpg
Sharon Stone jpg
AD 4nXfs3LB6wCUzZe0QGfm 2E 0loKYvfmcgKRRZdJY7mYQ0V3HM1YwPuJY4OvwLSBL 1NnRCp wuv1ali9JRQ65WltiomaWRbWtMhfIxhqDgCvrmza4tOmhL91H203pYWobZYsep31 jrOgGqp5D1yvfaf2hLA
cel mai bogat model din lume jpg
Kevin Bacon jpg
Celebra creatoare de modă Coco Chanel a încetat din viață în 1971 jpeg
Maimuța Proboscis jpg
Jake Gyllenhaal   jpeg
Justin Bieber jpg
Debbie Harry  Instagram jpg
michael jackson jpg
Khloe Kardashian jpg
Robbie Williams, Beyonce  jpg