Exercițiile fizice care stimulează activitatea creierului. Le poți face și fără să mergi la sală

În timp ce sportul asigură o stare de bine, anumite exerciții fizice pot stimula activitatea creierului, implicit memoria, atenția și concentrarea. Ca să le faci, nu este neapărat nevoie să mergi într-o sală performantă de fitness! O simplă ieșire în parc te poate ajuta să ai un creier mai sănătos. Iată care este explicația oamenilor de știință! 

image

Știm că 30 de minute de mișcare sunt esențiale pentru o stare bună de sănătate, însă pentru a a stimula activitatea creierului, sunt necesare doar 6 minute de sport, după cum arată rezultatele unui studiu publicat în „Journal of Epidemiology & Community Health”. Desigur, contează și care sunt exercițiile pe care le faci. 

Vezi și: Ce băutură matinală este total nerecomandată înainte de a face sport? Favorizează formarea cheagurilor de sânge 

Vrei să fii mai organizat? Fă aceste exerciții fizice! 

În cadrul cercetării, oamenii de știință au urmărit 4.000 de persoane din Anglia, Scoția și Ţara Galilor, născute în anul 1970. Ajunși la vârste adulte, participanții de 45 de ani au fost rugați să poarte dispozitive de monitorizare a activității fizice și să facă mai multe teste cognitive. Ce s-a descoperit? 

Citește și: De ce nu ești mereu motivat să faci sport. Iată explicația științifică! 

Cercetătorii au observat că persoanele care au făcut zilnic activități moderate au avut scoruri mai bune la testele cognitive efectuate. Care sunt aceste activități? Potrivit „CNN”, în categoria activităților moderate intră: mersul pe jos, mersul cu bicicleta, alergarea ușoară și urcatul scărilor. De asemenea, dansul aerobic și înotul se pot încadra aici. 

Încă un motiv în plus să începi să faci mișcare 

Conform studiului, pe de o parte, doar 6 minute de activitate fizică moderată stimulează activitatea creierului și implicit, memoria, organizarea, planificarea, atenția și concentrarea, iar pe cealaltă parte, sedentarismul poate afecta funcția cognitivă.

Așadar,  nu este nevoie să petreci timp îndelungat în sala de fitness, ci doar câteva minute de sport pe zi te vor ajuta să fii mai sănătos. Acum ai un alt motiv în plus să începi astfel de activități fizice!

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Patrick Duffy, Linda Purl sursa  Shutterstock jpg
Adele jpeg
Shakira jpeg
Jane Fonda foto  Shutterstock jpg
Cele mai fericite tari din lume Sursa foto shutterstock 2097419497 jpg
Kendall Jenner jpg
Bruce Willis 1 jpg
Meghan Markle jpeg
Sabrina jpg
Georgina Rodriguez Instagram jpg
ashley graham, sotul si copiii foto  Instagram jpg
Paris Hilton jpg
Tiger Woods sursa  Shutterstock jpg
332377003 3394862050761175 2241624325860106195 n jpg
eveniment lux oameni petrecere jpg
Selena Gomez, Nicola Peltz, Brooklyn Beckham jpg
Mark jpg
01  coperta cf06 page 0001 jpg
James Bond jpg
George Clooney, Amal Clooney, Angelina Jolie sursa  Shutterstock jpg