10 sfaturi pentru alegerea celor mai potrivite haine de antrenament

Îmbrăcămintea de antrenament este crucială pentru a determina nivelul de confort și flexibilitate pentru a da tot ce ai mai bun în timpul antrenamentului.

image

Unii oameni par să se fi născut cu abilitatea de a face exerciții la sala de sport și de a arăta bine în timp ce le fac. Nu este ușor pentru toată lumea.

În acest articol, vom analiza subiectul antrenamentului cu echipamentul corect, răspunzând în același timp la cele mai frecvente întrebări despre hainele de antrenament.

1. Elimină umezeala?

Eliminarea umezelii înseamnă îndepărtarea apei (cum ar fi transpirația) din corpul tău. Prin acțiunea capilară și evaporarea de pe suprafața țesăturii hainelor de antrenament, transpirația (sau orice altă umiditate) este eliminată din corp.

Nu există absorbție sau retenție de umiditate cu un trening de damă realizat din acest tip de țesătură.  Erupțiile cutanate și mâncărimile sunt ținute la distanță datorită efectului de răcire a corpului.

Poliesterul este cea mai capabilă țesătură în această privință. Puteți alege, de asemenea, modele de trening de damă realizate din nailon și raion.

2. Te simți bine în ea?

Capacitatea unei țesături de a absorbi transpirația, permițându-ți în același timp să respiri liber, este ceea ce înțelegem prin confort.

Acest lucru este legat de „wickability", în sensul că țesătura este mai confortabilă pe piele atunci când nu absoarbe și nu stochează transpirația și nu rămâne udă.

Dacă transpiri mult atunci când faci exerciții la sală, un trening de damă din fibre naturale, cum ar fi bumbacul și inul, este ideal, deoarece aceste fibre sunt respirabile în mod natural, dar dacă transpiri mult la o temperatură moderată, aceste fibre absorb transpirația și o rețin.

Ca urmare, hainele de antrenament din bumbac folosite în aer liber, la temperaturi ridicate, vor face ca exercițiile fizice să fie extrem de inconfortabile.

3. Se simte ușoară pe corpul tău?

Nu ai nevoie ca hainele de antrenament să te tragă în jos; lenea este mai mult decât suficientă. Asigură-te că acel trening de damă este suficient de ușor pentru a-ți oferi libertatea de care ai nevoie pentru a te mișca.

4. Este un produs cu uscare rapidă?

Capacitatea de uscare este un factor important în alegerea unui trening de damă. Nu este o surpriză faptul că țesătura se usucă rapid atunci când este expusă la aer pentru a evapora umiditatea. Acest lucru te menține uscată mai mult timp, mai ales atunci când mediul înconjurător are o cantitate insuficientă de aer în mișcare.

5. Respirabilitatea: cât de bine păstrează aerul în mișcare?

Nu există nicio îndoială că anumite treninguri din textile naturale sunt respirabile.

În cazul țesăturilor de performanță, cum ar fi în cazul unui trening Nike pentru bărbați sau femei, se vor folosi inserții (din țesătură de plasă) pentru a oferi această calitate, oferind o respirabilitate mai mare purtătorului.

6. Este nerestrictivă?

Acest lucru înseamnă că hainele de antrenament permit purtătorului să se miște liber. Fie că mergi la alergat sau faci activități cardio, vei dori haine care să fie confortabile.

7. Este elastică?

Pentru a-și păstra forma, țesăturile trebuie să fie capabile să se întindă și să revină la forma lor inițială. Țesătura care poate fi întinsă la maximum fără să se rupă este cunoscută ca fiind elastică, iar aceasta revine la poziția inițială odată ce întinderea este relaxată. Prin urmare, poate fi transformată în articole de îmbrăcăminte care să țină forma, populare în rândul sportivilor.

Purtarea de haine bine ajustate te încurajează să vrei să te antrenezi mai mult, deoarece te fac să te simți bine în pielea ta.  Nimeni nu poate contesta acest aspect.

8. Este rezistentă la mirosuri?

Unele materiale pot deveni urât mirositoare dacă nu sunt spălate suficient de repede; se presupune că fibrele naturale miros mai puțin.

Studiul unui om de știință confirmă acest lucru: „Tricourile din poliester miroseau mult mai puțin plăcut și mai intens decât tricourile din bumbac", afirmă acesta.

Pe de altă parte, bumbacul poate mirosi îngrozitor dacă este purtat pentru o perioadă îndelungată. Țesăturile performante cu proprietăți de control al mirosului sunt necesare dacă mirosul de transpirație este o problemă cronică pentru tine.

Țesăturile din lână și bambus, de exemplu, sunt în mod inerent antibacteriene și limitează dezvoltarea microorganismelor care provoacă mirosuri.

9. Este capabilă să reziste la testul timpului?

Hainele în care te antrenezi se uzează și nu vrei să cheltuiești mulți bani pe altele noi. Aceasta este o preocupare normală.

De fiecare dată când folosești hainele de sport, spală-le imediat. Nu aștepta până când sunt pătate sau miros oribil înainte de a le arunca în mașina de spălat. Acestea ar trebui să poată rezista vârtejului unei mașini de spălat și să iasă curate la final. Această caracteristică este cel mai bine obținută prin utilizarea de textile sintetice.

Cu toate acestea, bumbacul de înaltă calitate este la fel de durabil, dacă nu chiar mai mult, decât poliesterul sau nailonul.

10. Te ajută să ai performanțe mai bune?

În funcție de țesătură, acest lucru poate fi încorporat în îmbrăcăminte. De exemplu, suportul poate fi adăugat la colanți prin includerea unui panou de compresie ascuns în design.



Recente

pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg
Cum stii daca te ingrasi din cauza tiroidei  Sursa foto shutterstock 332045699 jpg
Caderea parului are legatura cu menopauza  Sursa foto shutterstock 2189042279 jpg
Prajitura cu biscuiti si crema de zahar caramelizat  Sursa foto shutterstock 268179653 jpg
O scriitoare britanica a alergat 30 de minute pe zi  Ce efecte a observat  Sursa foto shutterstock 136301591 jpg