Femeia care dormea 20 de ore pe zi. Ce îi dădea oboseală extremă?

Timp de cinci ani înainte de a fi diagnosticată, o femeie s-a confruntat cu nişte simptome incredibile.

image

Vitaminele sunt esențiale pentru menţinerea sănătăţii. Deficiențele se pot crea de-a lungul mai multor ani, ceea ce duce la probleme grave. Este valabil şi pentru vitamina B12. Se găsește în alimentele de origine animală, ca brânzeturile, carnea, și ouăle. În lipsa ei, organismul nu poate produce globule roșii necesare pentru a transporta oxigenul în corp. Nu este surprinzător că simptomele carenţei de B12 includ oboseală și slăbiciune. A fost şi cazul unui femei care a fost diagnosticată pentru prima dată la vârsta de 27 de ani, după cinci ani de simptome.

Carenţa de vitamina B12 îi dă dea somnolenţă

Potrivit unui studiu de caz prezentat de B12deficiency.info, Holly, acum în vârstă de 46 de ani, se confruntă cu o carenţă alimentară de mai bine de 20 de ani.  Diagnosticul ei a arătat că avea deficit de B12 și B9 (folat) din cauza unei anemii pernicioase. Afecțiunea face ca sistemul imunitar să atace celulele din stomac, iar organismul nu este capabil să absoarbă vitamina B12. Lui Holly nu i s-au prescris suplimentarea corectă de vitamine necesare și în următorii doi ani starea ei s-a deteriorat.

Vezi şi: Închide ochii şi vei afla dacă ai carenţă de vitamina B12. Lipsa ei creează probleme sistemului nervos

Era țintuită la pat. Avea greață constant, dureri de cap severe, inapetenţă şi o oboseală extremă. Dormea în medie 20-22 de ore în fiecare zi. Avea şi schimbări de dispoziție, probleme de memorie pe termen scurt și de vorbire.

A apelat la diverse terapii fără succes

În încercarea de a-ţi îmbunătăți starea, Holly a cerut ajutorul unui naturopat. Timp de două săptămâni a urmat o dietă strictă și a luat aproximativ 60 de vitamine pe zi, ceea ce i-a permis să revină treptat la rutina ei cotidiană.

Citeşte şi: Riscurile deficienței de Vitamina E. Inclusiv vederea poate fi afectată

După șase luni, a reușit să-și reducă aportul de vitamine la șase pe zi, împreună cu injecția lunară de vitamina B12. De-a lungul a aproape patru ani, n-a mai avut simptome, până când a început să aibă din nou dureri și inflamație în corp. Avea dureri de cap zilnice severe, dureri faciale și amorțeală, tinitus şi dureri de spate. De asemenea, îşi pierdea echilibrul. A făcut fizioterapie, dar fără niciun rezultat. A luat medicamentele prescrise pentru atenuarea durerilor. Timp de cinci ani a mers şi la acupunctură.

Suplimentarea vitaminei B12 i-a schimbat viaţa

În cele din urmă, Holly a descoperit că inflamația se datorează stricut deficitului de vitamina B12. A reușit să-și convingă medicul de familie s-o lase să preia controlul asupra propriei vindecări și a fost învățată să se autoinjecteze. Cu timpul, durerea şi inflamaţia au cedat. Acum, continuă să-şi injecteze B12 de trei ori pe săptămână și ia o combinație de vitamine din complexul B și vitamina D în fiecare zi.

Îmbunătățirea stării ei a fost profundă și acum poate duce o viață normală, face sport ca în urmă cu 20 de ani.

FOTO: PixabayRecente

nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg
shutterstock 1561509445 jpg
Michelle Obama sursa foto  Shutterstock jpg
Cline Dion foto  Shutterstock jpg
Linda Evangelista foto  Shutterstock jpg
Ozzy Osbourne jpg
Tom Cruise și Katie Holmes cu fiica lor, Suri foto  Shutterstock jpg
Travolta jpeg
Nativii cel mai usor de cucerit Sursa foto shutterstock 387016507 jpg
Judi Dench foto  Shutterstock jpg
obiceiuri jpg
Jennifer Lopez și Armie Hammer foto  Shutterstock jpg
Napoleon Bonaparte foto  Shutterstock jpg
cuplu pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg
Doris Kriks și Carl Kruse jpeg
Mary Kate, Ashley Olsen jpg