Riscurile deficienței de Vitamina E. Inclusiv vederea poate fi afectată

Vitamina E este o substanță nutritivă de care avem cu toții nevoie ca să fim sănătoși. Iată ce semne poți observa dacă ai carență de Vitamina E, cunoscută și sub denumirea de „tocoferol‟!

image

Vitamina E este una dintre vitaminele esențiale care asigură buna funcționare a sistemului circulator. Este importantă, deoarece protejează celulele de daunele provocate de radicalii liberi, întărește sistemul imunitar și previne coagularea sângelui. Este necesară pentru persoanele care se confruntă cu anemie, dar și pentru cei care au nevoie să își refacă fluxul sanguin după operație sau după ce au donat sânge. De asemenea, potrivit „Healthline”, Vitamina E aduce numeroase beneficii pentru piele și îmbunătățește funcția pulmonară. Cu atât de multe avantaje, este important să te asiguri că îi oferi organismului aportul necesar. În caz contrar, te poți confrunta cu următoarele simptome:

1. Slăbiciune musculară, furnicături și amorțeală la nivelul mâinilor și picioarelor - Fără Vitamina E, mușchii pot experimenta un dezechilibru între radicalii liberi și antioxidanții din organism, ceea ce se numește stres oxidativ. Astfel, stresul oxidativ are ca rezultate: slăbiciune musculară, amorțeală la nivelul mâinilor și picioarelor, dar și furnicături. 

2. Probleme de coordonare - Deficitul de Vitamina E poate duce la descompunerea neuronilor responsabili de coordonarea și de controlul mișcării. Astfel, când acești neuroni sunt afectați și coordonarea este afectată. 

  • Necesarul zilnic de vitamina E mai depinde de factori precum: sexul, vârsta și starea fiziologică a organismului. În general, se recomandă ca adulții să consume zilnic 15 miligrame de Vitamina E. 
  • Această vitamină esențială poate fi găsită în alimente precum: semințe de floarea soarelui, unt de arahide, migdale, broccoli, spanac, alune, ulei de măsline, linte, ulei de floarea soarelui, carne și ficat de vită, kiwi, mango și roșie.

3. Sistem imunitar slăbit - Pentru că această vitamină ajută la întărirea sistemului imunitar, în caz de deficit, oamenii se pot simți slăbiți și, de asemenea, pot fi mai predispuși la infecții. 

4. Vedere afectată - Lipsa Vitaminei E poate slăbi receptori de lumină de la nivelul retinei, ducând, în timp, la probleme precum: vedere încețoșată. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

Pulpa de miel in foitaj  Sursa foto shutterstock 1661084821 jpg
Insecte in baie  jpg
femeie care mănâncă salată  foto   Shutterstock jpg
Oua umplute  Sursa foto shutterstock 1936397476 jpg
pasca fara aluat reteta selgros jpg
Cozonac cu nuca si stafide  Sursa foto shutterstock 257974991 jpg
Cele mai bune cereale pentru micul dejun  Sursa foto shutterstock 429528310 jpg
Curatenie de Paste jpg
sRGB 24 SU1 PR LINEN LDIV 01 6246 online jpg
Cum poți compune o ținută rock, dar extrem de feminină jpg
torturi jpg
shutterstock 239166247 jpg
Cheesecake cu visine  Sursa foto shutterstock 257497624 jpg
menstruatie jpg
mătuşă jpg
medic  foto   Shutterstock jpg
Paste cu sos pesto  Sursa foto shutterstock 156789950 jpg
Cum se curăță ecranul televizorului jpg
nuntă  foto   Shutterstock jpg
Cum alegi oja semipermanentă potrivită și cum se întreține corect jpg