Fenomene inexplicabile din lume

1 68436 original jpg jpeg

Nu puţine sunt fenomenele pe care nici oamenii de ştiinţă nu le pot explica. De aceea, au fost etichetate ca „paranormale” - şi stârnesc în continuare curiozitatea...

Ploi cu pietre

Numele poltergeist vine din limba germană şi înseamnă „spirit zgomotos“. Manifestările asociate acestor „spirite nemulţumite“ apar din senin şi sunt de o rară violenţă:ploi cu bolovani – adesea,foarte fierbinţi-,averse cu broaşte,telechinezie. Inclusiv în România au fost consemnate câteva cazuri spectaculoase de poltergeist,dintre care cel mai cunoscut este cel al Eleonorei Zugun,din Ardeal. În anii ’20,consătenii fetiţei de 12 ani au observat că în jurul ei pluteau sau zburau diverse obiecte. Dornică să descifreze misterul,contesa austriacă Wassilko-Serecki a adoptat-o pe româncă şi a dus-o la Viena. Acolo,fenomenele ciudate s-a repetat,fără a li se desluşi cauzele.

Un alt caz de poltergeist a fost consemnat în 1968,în Capitală,când casă din Şoseaua Sălajului 244 a suferit incendii fără cauză şi „bombardamente“ cu pietre. Se şoptea că,între pereţii imobilului,tacâmurile zburau prin aer iar uşile se trânteau din senin. Cazul a fost de cercetat de miliţie şi procuratură,dar nu s-a descoperit niciun vinovat.

Agroglifele sau cercurile din lanul cu grâu

Sunt formaţiuni foarte bizare,care apar în ultimul timp peste tot în lume. Au fost notate astfel de apariţii şi în trecutul îndepărtat. În fiecare an,se numără mai multe zeci de astfel de formaţiuni,în special în lanurile de grâu sau pe terenuri cu culturi agricole. În nordul Rusiei,au fost observate însă astfel de cercuri şi pe gheaţa unor lacuri – iar,odată apărute,aceste formaţiuni nu mai îngheaţă nicicând la loc!

Majoritatea celor care au studiat agroglifele – numite şi „crop-circles“-,susţin că aceste figuri geometrice,a căror stranie frumuseţe se observă cel mai bine din avion,nu sunt realizate de mâna omului. Asta,pentru că cerealele culcate la pământ,pe diametrul cercurilor,nu sunt nici îndoite,nici rupte. Plantele  – spun cercetătorii – au suferit o deformaţie aproape de rădăcina lor,datorită unei supraîncălziri venită din interiorul tijei. De aceea,cerealele continuă să crească chiar şi în noua şi nefireasca lor poziţie. Au mai fost observate anomalii ale câmpului magnetic – aparatele electronice nu mai funcţionează,iar oamenii aflaţi în zonă acuză adesea ameţeli şi stări de rău.

Ciudatele chipuri umane

Poate ai văzut reportaje la televizor despre cutare sau cutare gospodar care,despicând un trunchi de arbore sau dând la o parte tencuiala unui zid,a observat în materia inertă chipuri umane bine conturate. Multă lume crede că imaginaţia celor care fac astfel de descoperiri le joacă feste. Şi tu,dacă urmăreşti atent norii de pe cer,îi vei observa luând forme şi înfăţişări extrem de familiare. Totuşi,întâmplarea din micul oraş spaniol Belmez rămâne fără răspuns. Într-o bună zi,familia Pereira a observat pe podeaua bucătăriei chipul cu contururi precise al unui bărbat. Cimentul a fost spart,dar chipul a continuat să apară,fără răgaz,în alte locuri din casă. Ancheta autorităţilor a relevat faptul că imobilul fusese ridicat peste un vechi cimitir. S-au făcut săpături şi au fost găsite mai multe corpuri de adolescenţi din secolul al XIII-lea,precum şi două trupuri fără cap. După ce s-a turnat din nou beton,chipurile au continuat să apară! Fotografiile şi analizele cu raze X nu au dat la iveală nicio cauză aparentă.



Recente

Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg