FOTO Descoperă cele mai frumoase și drăgălașe vietăți de pe pământ!

În lume există o mulțime de vietăți impresionante, fiecare cu frumusețea sa specifică. Este greu să le enumeri pe toate, de aceea, am ales să îți prezentăm o mică parte dintre ele! 

Paun 2 jpg

Posesorii de câini și pisici se vor grăbi să spună că animăluțele lor sunt cele mai frumoase din lume și nu putem să-i contrazicem! Ce putem face, însă, este să vă aducem în fața ochilor alte câteva vietăți care fie au o frumusețe impozantă, fie sunt așa de drăgălașe încât îți vine să le iei acasă. 

Tigrul siberian 

Originar din zonele îndepărtate ale Rusiei, cu blana de culoare ruginie sau galben-ruginie, cu dungi transversale negre și înguste, tigrul siberian este un animal de o frumusețe impunătoare. Acest prădător măsoară spre doi metri (fără coadă!), poate cântări între 180 și 300 kg și are o speranță de viață de până la 18 ani. Populația actuală de tigri siberieni este relativ stabilă datorită eforturilor de conservare a speciei întreprinse atât de Rusia și de China, țări pe teritoriul cărora trăiesc aceste animale, cât și la nivel de legislație internațională. 

image

Păunul 

Când spui despre cineva că se împăunează, imediat îți vine în minte imaginea acestei păsări care, atunci când își deschide faimoasa coadă plină de culori, pare că se pregătește de o paradă pe cinste. Oamenii de știință au dezbătut îndelung motivul pentru care păunii masculi au acest penaj extravagant, o teorie fiind că au evoluat așa pentru a atrage femelele. Pentru grecii antici, păunul era un simbol al nemuririi, în Creștinism, „ochii‟ din penele cozii păunului simbolizează Dumnezeul atotvăzător, iar pentru evreii așkenazi, această pasăre este un simbol al bucuriei și creativității. 

Paun jpg

Panda roșu 

Cu aspectul său de urs combinat cu pisică, panda roșu nu face, de fapt, parte din familia urșilor. Având o lungime de 50-60 de cm, o greutate care poate varia între trei și 15 kg și o blană brun-roșcată, cu urechi și bot de culoare albă, acest mic manifer simpatic pare a fi înrudit mai degrabă cu ratonii – deși îi place să mănânce bambus, la fel ca unui veritabil urs panda. Având în vedere că se află pe cale de dispariție, în Nepal, Bhutan și India, unde se află habitatul său natural, există programe de conservare în derulare, iar în restul lumii există programe pentru creșterea sa în captivitate. 

image

Quokka  

Supranumit „cel mai fericit animal din lume‟, deoarece are o figură care pare mereu zâmbitoare, quokka este un marsupial care trăiește mai ales în insulele de pe coasta de vest a Autraliei. Deși aspectul lor hazliu îi face pe oameni să se apropie de aceste animale (mai ales că nici ele nu se tem de oameni) și să facă selfie-uri cu ele, specialiștii spun că e mai bine să nu fie atinse, deoarece pot transmite salmonella. Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) a listat quokka în categoria „vulnerabil‟, având în vedere că populația este în scădere. 

image

Bufnița de zăpadă 

Cunoscută și sub numele de bufnița polară sau bufnița albă, această pasăre de o frumusețe elegantă trăiește în regiunile arctice, în special în tundră. Spre deosebire de alte surate din ordinul Strigiforme, bufnițele de zăpadă sunt active în special pe timpul zilei. Având în vedere fenomenul de încălzire globală, populațiile de bufnițe de zăpadă par să fi intrat în declin, astfel că pasărea este listată ca vulnerabilă de către IUCN. În cultura populară, bufnița albă a fost utilizată în cărțile și filmele cu Harry Potter, este simbolul aviar al Quebecului, iar un vehicul aerian francez îi poartă numele.  

image

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg