FOTO Descoperă cele mai frumoase și drăgălașe vietăți de pe pământ!

În lume există o mulțime de vietăți impresionante, fiecare cu frumusețea sa specifică. Este greu să le enumeri pe toate, de aceea, am ales să îți prezentăm o mică parte dintre ele! 

Paun 2 jpg

Posesorii de câini și pisici se vor grăbi să spună că animăluțele lor sunt cele mai frumoase din lume și nu putem să-i contrazicem! Ce putem face, însă, este să vă aducem în fața ochilor alte câteva vietăți care fie au o frumusețe impozantă, fie sunt așa de drăgălașe încât îți vine să le iei acasă. 

Tigrul siberian 

Originar din zonele îndepărtate ale Rusiei, cu blana de culoare ruginie sau galben-ruginie, cu dungi transversale negre și înguste, tigrul siberian este un animal de o frumusețe impunătoare. Acest prădător măsoară spre doi metri (fără coadă!), poate cântări între 180 și 300 kg și are o speranță de viață de până la 18 ani. Populația actuală de tigri siberieni este relativ stabilă datorită eforturilor de conservare a speciei întreprinse atât de Rusia și de China, țări pe teritoriul cărora trăiesc aceste animale, cât și la nivel de legislație internațională. 

image

Păunul 

Când spui despre cineva că se împăunează, imediat îți vine în minte imaginea acestei păsări care, atunci când își deschide faimoasa coadă plină de culori, pare că se pregătește de o paradă pe cinste. Oamenii de știință au dezbătut îndelung motivul pentru care păunii masculi au acest penaj extravagant, o teorie fiind că au evoluat așa pentru a atrage femelele. Pentru grecii antici, păunul era un simbol al nemuririi, în Creștinism, „ochii‟ din penele cozii păunului simbolizează Dumnezeul atotvăzător, iar pentru evreii așkenazi, această pasăre este un simbol al bucuriei și creativității. 

Paun jpg

Panda roșu 

Cu aspectul său de urs combinat cu pisică, panda roșu nu face, de fapt, parte din familia urșilor. Având o lungime de 50-60 de cm, o greutate care poate varia între trei și 15 kg și o blană brun-roșcată, cu urechi și bot de culoare albă, acest mic manifer simpatic pare a fi înrudit mai degrabă cu ratonii – deși îi place să mănânce bambus, la fel ca unui veritabil urs panda. Având în vedere că se află pe cale de dispariție, în Nepal, Bhutan și India, unde se află habitatul său natural, există programe de conservare în derulare, iar în restul lumii există programe pentru creșterea sa în captivitate. 

image

Quokka  

Supranumit „cel mai fericit animal din lume‟, deoarece are o figură care pare mereu zâmbitoare, quokka este un marsupial care trăiește mai ales în insulele de pe coasta de vest a Autraliei. Deși aspectul lor hazliu îi face pe oameni să se apropie de aceste animale (mai ales că nici ele nu se tem de oameni) și să facă selfie-uri cu ele, specialiștii spun că e mai bine să nu fie atinse, deoarece pot transmite salmonella. Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (IUCN) a listat quokka în categoria „vulnerabil‟, având în vedere că populația este în scădere. 

image

Bufnița de zăpadă 

Cunoscută și sub numele de bufnița polară sau bufnița albă, această pasăre de o frumusețe elegantă trăiește în regiunile arctice, în special în tundră. Spre deosebire de alte surate din ordinul Strigiforme, bufnițele de zăpadă sunt active în special pe timpul zilei. Având în vedere fenomenul de încălzire globală, populațiile de bufnițe de zăpadă par să fi intrat în declin, astfel că pasărea este listată ca vulnerabilă de către IUCN. În cultura populară, bufnița albă a fost utilizată în cărțile și filmele cu Harry Potter, este simbolul aviar al Quebecului, iar un vehicul aerian francez îi poartă numele.  

image

Sursă foto: Shutterstock Recente

Kim Cattrall foto  Shutterstock jpg
Elsa Pataky, Chris jpeg
familie, trasaturi jpg
Anisia Gafton (1) jpg
David Schwimmer și Matt LeBlanc sursa  Shutterstock jpg
1 50 cent jpg jpeg
modele foto  Shutterstock jpg
cafea jpg
protest jpg
Cindy Crawford foto  Shutterstock jpg
Sharon Stone foto  Shutterstock jpg
Michelle Obama cu familia foto  Shutterstock jpg
Jennifer Garner foto  Shuttestock jpg
George Clooney, Denzel Washington foto  Shutterstock jpg
Joe Jonas și Sophie Turner foto  Shutterstock jpg
David și Victoria Beckham jpeg
paste jpg
Mila Kunis, Ashton Kutcher foto  Shutterstock jpg
Forma buzelor arata cat esti de afectuos Sursa foto shutterstock 1894073158 jpg
Julia Haart Instagram jpg