Greșeli pe care posesorii de câini le fac frecvent. Te-ai fi gândit?

Câinii sunt animale de companie minunate, dar îngrijirea lor nu este deloc o misiune ușoară. Pe lângă responsabilitățile zilnice, este necesar ca posesorii de câini să evite să facă anumite greșeli, ce pot fi dăunătoare pentru animalele de companie. 

image

Pe lângă faptul că ne face viața mai frumoasă, deținerea unui câine aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Studiile spun că această legătură reduce stresul și ajută la combaterea anxietății, deoarece un animal de companie ne face să ne simțim protejați și iubiți. Totuși, oricât de frumoasă ar fi viața cu un câine, există și multe lucruri pe care un proprietar trebuie să le aibă în vedere pentru bunăstarea și sănătatea prietenului său blănos. 

Citește și: Vrei să îți îmbunătățești sănătatea psihică? Un animal de companie te poate ajuta 

Topul greșelilor pe care posesorii de câini le fac  

Este necesar ca un posesor de câine să fie atent la unele greșeli ce pot fi dăunătoare pentru animalul său de companie. Una dintre ele este să îi ofere constant mici gustări. Acest obicei poate fi dăunător, deoarece câinele se poate obișnui cu astfel de bunătăți și nu o să mai reacționeze la altceva. Mai mult decât atât, gustările duc la acumulare de kilograme în plus, iar medicii veterinari avertizează că obezitatea îi poate pune animalului de companie sănătatea în pericol. Citește aici mai multe! 

Lăsarea câinelui într-o mașină cu temperatură ridicată este o altă greșeală pe care trebuie să o eviți să o faci. Într-o mașină fierbinte, câinele nu se răcorește suficient, iar chiar și câteva minute de căldură excesivă pot fi fatale pentru prietenul blănos. 

Citește și: Alimente pe care nu trebuie să i le dai niciodată animalului tău de companie 

Și folosirea anumitor soluții de curățenie poate fi o acțiune periculoasă pentru câine. De exemplu, produsele care conțin înălbitor și amoniac sunt toxice pentru animale și pot provoca probleme gastrice, afecțiuni neurologice și chiar probleme de respirație. Pentru a nu pune sănătatea câinelui în pericol, asigură-te că nu folosești astfel de detergenți! 

Îi spui câinelui tău să nu mai latre? Oricât de normal ți se pare acest gest, el poate să provoace exact opusul. Sunt șanse mari ca animalul tău de companie să creadă că te joci cu el și să înceapă să latre și mai tare. 

Sursă foto: Shutterstock