Știai că au elefanții au „superputeri‟? De ce sunt speciale aceste creaturi

Elefanții impresionează prin aspectul și inteligența lor. Creaturi sociablile și extrem de inteligente, se spune despre elefanți că au memoria ascuțită și că protejează ecosistemul prin „superputerile‟ lor. Dar iată de ce sunt atât de speciale aceste animale! 

image

Animalele sunt una dintre cele mai mari minuni ale lumii, iar elefanții o demonstrează din plin. Aceste mamifere mari sunt atracții în cele mai mari grădini zoologice, impresionând orice vizitator, indiferent de vârstă.

De ce sunt speciali elefanții? 

Citește și: Lucruri despre elefanți. 7 informații uimitoare pe care nu le știai 

Cercetătorii de la Universitatea Sussex din Brighton, Marea Britanie, au descoperit că elefanții africani disting diferențele de gen, vârstă și etnie doar prin sunetul vocii pe care persoana o are. De asemenea, există dovezi care spun că elefanții înțeleg limbajul corpului uman, mai mult decât atât, aceștia imită vocile umane, se recunosc pe sine și sunt extrem de empatice cu cei din jur - când un elefant moare, ceilalți se strâng în jurul rămășițelor ore întregi și ulterior trec „printr-o perioadă de doliu‟. De asemenea, datele recente spun că elefanții pot proteja ecosistemul. Iată cum! 

Citește și: Animalele care dorm în picioare visează doar când stau culcate. De ce se întâmplă asta? 

Cum protejează elefanții ecosistemul 

Studiile recente au arătat că elefanții africani joacă un rol esențial în menținerea ecosistemelor forestiere sănătoase. Concret, elefanții contribuie în mod natural la o mai mare captare a carbonului.

De asemenea, aceste mamifere consumă fructe, plante și copaci mai mici pe care le transformă, în sistemul lor digestiv, în semințe și îngrășăminte. Acest amestec nutritiv este dispersat ulterior sub formă de bălegar în jurul pădurii. Surprinzător este că acest amestec se transformă în unele dintre cele mai mari specii de arbori, care depozitează o cantitate mare de carbon, ceea ce contribuie și la mai mult la valoarea habitatelor forestiere!

Cu toate acestea, specialiștii trag un semnal de alarmă și spun că numărul elefanților a scăzut cu aproape 80% în ultimii 30 de ani, iar protejarea lor este importantă. Știai că elefanții sunt capabili de toate acestea?  

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg