Greșeli care pot distruge bateria telefonului sau a laptopului tău. Evită să le faci!

Dacă te întrebi de ce se descarcă brusc bateria telefonului tău sau a laptopului, află că unele obiceiuri greșite pot să contribuie la deteriorarea sa. Descoperă care sunt acestea și evită-le pe cât posibil!

image

Poate fi incomod ca laptopul sau telefonul să se închidă brusc în momentul în care ai de rezolvat chestiuni importante. Acesta poate fi un semn că starea de sănătate a bateriei s-a degradat semnificativ, iar dispozitivul are nevoie de o verificare profesionistă. Totuși, pentru a evita acest scenariu neplăcut, îți recomandăm să eviți să faci unele greșeli care sunt dăunătoare pentru laptopul sau telefonul tău. 

Citește și: Cât este de sigur să îți lași telefonul la încărcat peste noapte 

Greșeli care distrug bateria dispozitivului tău 

În primul rând, dispozitivele electronice nu sunt încântate de temperaturile extreme. „Money Talk News” scrie că, așa cum frigul poate scurta durata de viață a bateriei, la fel și temperaturile ridicate ale unei zile toride de vară o pot deteriora. O măsură de protecție este să eviți să îți lași dispozitivul afară sau în mașină, când este prea frig sau prea cald.  

O altă greșeală frecventă este reprezentată de încărcarea dispozitivului când procentul bateriei este zero. De fapt, ideal este ca telefonul sau laptopul tău să aibă întotdeauna procentul de încărcare de peste 20%. În caz contrar, dispozitivul s-ar putea descărca brusc. 

Citește și: Ce trebuie să faci dacă petreci mult timp în fața calculatorului 

Și lăsarea dispozitivului cu încărcătorul băgat în priză pentru perioade lungi de timp este o altă greșeală, avertizează „Microsoft”: „Încercați să mențineți nivelul bateriei între 20% și 80% de mai multe ori pe săptămână, în loc să utilizați dispozitivul doar pentru o perioadă scurtă de timp, apoi să îl conectați pentru a reîncărca bateria”, recomandă compania pe site-ul oficial. 

Să folosești Wi-Fi, Bluetooth sau GPS este util, dar poate fi o risipă de energie când nu utilizezi deloc dispozitivul. Așadar, dacă nu le folosești în mod activ, cel mai bine îți oprești datele mobile și îți închizi toate aplicațiile care au nevoie de internet. Acest obicei poate salva mult procent din viața bateriei tale! 

În cele din urmă, producătorii dispozitivelor electronice îți recomandă să folosești întotdeauna încărcătoare de bună calitate, concepute special pentru device-urile tale. Alte încărcătoare nu sunt la aceleași standarde și îi pot dăuna bateriei. 

Sursă foto: Shutterstock  Recente

Jennier Fessler jpg
shutterstock 1005644302 jpg
ciocolata calda jpg
Jim Carrey foto  Shutterstock, Imdb jpg
Nicolas Cage jpg
Pamela Anderson foto  Shutterstock jpg
emoticoane jpg
Oprah jpg
Kate Beckinsale sursa  Instagram jpg
Britney Spears sursa  Shutterstock jpg
Cher foto  Shutterstock jpg
Noor Alfallah si Al Pacino jpeg
Tom Hanks jpg
kourtney kardashian jpg
Ginnifer Goodwin foto  Shutterstock jpg
nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg