Ce trebuie să faci dacă petreci mult timp în faţa calculatorului

1 78741 original jpg jpeg

Pentru mulţi dintre noi, statul în faţa calculatorului întreaga zi este un stil de viaţă – multe locuri de muncă implică folosirea laptopului. Însă, statul timp îndelungat pe scaun are efecte negative asupra posturii şi, implicit, asupra sănătăţii.

Statul cu ochii în calculatorul poate provoca probleme ca: spondiloză, durere de spate, durere de gât, afecţiuni oculare şi multe altele. Cu toate acestea, problemele de sănătate pot fi prevenite dacă ţii cont de următoarele lucruri:

Aşază monitorul la nivelul ochilor

Trebuie să existe o distanţă între monitorul calculatorului şi ochii tăi - evită să pui presiune pe muşchii gâtului şi ai ochilor. Aşadar, pune-ţi desktopul pe ceva – ecranul trebuie să fie la acelaşi nivel cu ochii.

Evită liftul

Toţi preferăm să luăm liftul ca să ajungem la etajul unde avem biroul, dar ar trebui să renunţăm la acest obicei. Este recomandat să urcăm scările, pentru că statul îndelung pe scaun, cu ochii în calculator, poate creşte pofta de mâncare pentru fast-food şi mâncarea nesănătoasă, plus că afectează musculatura. Aşadar, urcând scările stimulezi metabolismul şi arzi mai multe calorii. În plus, muşchii au nevoie de mişcare.

Practică exerciţii

Statul îndelung pe scaun amorţeşte muşchii. Mişcă-ţi picioare şi mâinile în timp ce stai la birou. Roteşte capul în dreapta şi în stânga, lasă-l pe spate şi în faţă. Poţi face acelaşi lucru cu mâinile şi picioarele. În plus, este important să te ridici de pe scaun la fiecare jumătate de oră.

Optează pentru fonturi mai mari

Indiferent dacă ai probleme oculare sau nu, alege să măreşti fontul folosit. Fonturile mici suprasolicită muşchii oculari, putând să provoace durere de cap şi senzaţie de ameţeală. Ai grijă de sănătatea ochilor optând pentru fonturi mai mari!

Hidratează-te

Suntem concentraţi la ce trebuie să facem încât uităm să bem apă. Acest obicei nu este deloc sănătos, pentru că se instalează deshidratarea şi apare durerea de cap şi multe alte probleme de sănătate. Ţine pe birou o sticlă cu apă şi bea din ea de fiecare dată când îţi este sete. În plus, apa te ajută să te concentrezi mai bine. 

Credit foto: