Ce spun despre tine aceste 5 obiceiuri!

Suntem suma obiceiurilor noastre, conform scriitorului american Stephen Covey. Încercăm s-o demonstrăm în cele ce urmează!

image

Obiceiurile sunt cele care ne diferenţiază unii de alţii. Comportamentul obișnuit este cel care alcătuiește în cele din urmă personalitatea fiecăruia. Personalitatea se poate defini ca aspectul exterior și comportamentul unei persoane, din acest motiv colecția fiecăruia de obiceiuri formează o mare parte din personalitate. Iată ce dezvăluie cinci dintre obiceiurile tale cotidiene!

Emailurile lungi indică energie

Există o relație puternică între modul în care scriem un e-mail și felul de a fi. În general, narcisiștii folosesc frecvent cuvinte ca „eu” sau „al meu”. Extravertiții tind să fie mai relaxați și să scrie despre aspecte legate de distracție, ca muzica și petrecerile. Absența greșelilor de tipar este un semn al conștiinciozității, perfecționismului. Mesajele lungi reflectă energie, minuțiozitate, dar şi nevoia de a fi ajutat.

Stilul de mers spune multe despre tine

Expertul în limbajul corporal Patti Wood a explicat că modul în care mergi dezvăluie multe despre personalitatea ta. Dacă îţi laşi greutatea în faţă și mergi în pas alert, ești productiv și logic, calităţi pentru care eşti admirat, dar care s-ar putea să te facă să pari rece și competitiv. Mergi cu pieptul înainte, umerii pe spate și capul sus? Înseamnă că ești o persoană amuzantă, carismatică. Pe de altă parte, este posibil să-ţi doreşti prea mult să fii în centrul atenţiei. Dacă mergi cu privirea în jos, cel mai probabil ești introvertit și politicos.

Vezi și: Obiceiuri alimentare ciudate ale celebrităţilor

O strângere de mână fermă denotă pozitivitate

Strângerea mâinii ar putea modifica impresiia despre tine, conform unui studiu publicat în „Jurnalul de personalitate și psihologie socială”. Au fost evaluate mai multe caracteristici ale unei strângeri de mână: aderența, temperatura, uscăciunea, rezistența, durata, vigoarea, contactul vizual. S-a observat că participanții cu strângeri de mână mai ferme erau mai expresivi din punct de vedere emoțional, extravertiți și pozitivi. Cei cu strânsoare mai moale erau mai timizi, introvertiţi.

Cât timp petreci în faţa telefonului?

Oamenii de știință au observat o corelație între dependența unei persoane de telefonul mobil și stabilitatea emoțională. Participanții la studiu au fost rugați să evalueze pe o scară de la 1 la 10 mai multe afirmații precum „Petrec mai mult timp decât ar trebui pe telefonul meu mobil” sau „Sunt agitat când telefonul meu mobil nu este la vedere”. Rezultatele au indicat în mod clar că aceia care sunt dependenți de telefoanele lor tind să fie mai predispuși la anxietate și mai volatili emoțional.

Citește și: Obiceiuri greșite de igienă pe care trebuie să le schimbi. Câte ai bifat?

Punctualitatea, semnul unui om agreabil

Şi punctualitatea spune multe despre tine. Un studiu publicat în „Journal of Research in Personality” a sugerat că punctualitatea este corelată cu trăsături pozitive de caracter. În cadrul studiului, cercetătorii au cerut participanților să vină la laborator pentru un experiment de grup. Analizând ora de sosire a participanților, ei au observat că persoanele punctuale erau mai conștiincioase și mai agreabile. Cele care au ajuns mai devreme erau mai nervoase, iar cele care au întârziat aveau tendința de a fi mai relaxați.

FOTO: Pixabay