Hainele sunt esențiale vieții moderne, dar când au început oamenii să le poarte?

În mod cert, hainele sunt cele mai bune prietene ale femeilor, în special cele aflate în tendințe. Dar te-ai întrebat vreodată când au început oamenii să le poarte și de ce? Află aici răspunsul! 

image

În timp ce unii oameni consideră că hainele sunt doar simple materiale care acoperă corpul, alții sunt de părere că îmbrăcămintea reprezintă un mijloc de exprimare a identității personale. Femeile poartă haine pentru a-și exprima feminitatea, statutul social și stilul personal, dar o întrebare stă pe buzele multora - când au ajuns oamenii să îmbrace pentru prima dată piese vestimentare?

Citește și: Unde se aruncă hainele bogătașilor. Groapa de gunoi care se vede din spațiu 

Din păcate, este greu de estimat data exactă! De fapt, până acum, nu a fost găsit niciun articol vestimentar mai vechi de 5.000 de ani. Pieile, tendoanele și fibrele vegetale, purtate de strămoși, au putrezit, lăsând puține urme arheologice... Așadar, ceea ce știam până acum este că oamenii au purtat îmbrăcăminte în urmă cu mai bine de 5.000 de ani, însă un studiu pare că a ajuns mai aproape de adevăr.

Când au început oamenii să poarte haine? 

Se spune că oamenii nu ar fi ajuns niciodată pe cele șapte continente dacă hainele nu ar fi fost inventate! Potrivit „The Atlantic”, îmbrăcămintea le-a permis strămoșilor să trăiască în Siberia în perioada de vârf a erei de gheață și să traverseze Marea Bering către America, cu aproximativ 20.000 de ani în urmă. Dar, se pare că purtarea hainelor datează cu mult timp în urmă… 

Vezi și acest articol: Studiu. Cum trebuie să îți asortezi hainele ca să arăți cel mai bine. Știai de acest truc? 

Un studiu, citat de publicația menționată, a dezvăluit că oamenii moderni, din punct de vedere anatomic, au început să poarte în mod regulat haine simple în urmă cu aproximativ 170.000 de ani. Mai mult, există dovezi conform cărora homini, posibil Homo heidelbergensis, o subspecie de om arhaic, ar fi purtat piei de urs pentru a se încălzi, în urmă cu aproximativ 300.000 de ani, potrivit cercetătrilor publicate de Ivo Verheijan, doctorand la Universitatea Tuebingen din Germania. Studiul se bazează pe urmele de tăiere pe un os de urs, care ar sugera că animalele preistorice ar fi fost jepuite pentru blana lor. 

Sursă foto: Shutterstock 



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg