Heterocromia, una dintre cele mai rare trăsături faciale din lume. La ce se referă?

Ce au în comun actrițele Elizabeth Berkley, Kate Bosworth și Jane Seymour? Ei bine, ele sunt înzestrate cu una dintre cele mai rare trăsături faciale din lume - heterocromie. 

Vedete cu heterocromie jpg

Unele trăsături faciale sunt mai rare decât altele. Cea care apare cel mai rar este heterocromia, o condiție oftalmologică caracterizată prin colorarea diferită a irisului. Acest lucru înseamnă că un ochi poate avea o culoare diferită față de celălalt ochi sau poate fi prezentă o diferență de culoare în irisul aceluiași ochi. Din fericire, în majoritatea cazurilor, heterocromia este benignă, așadar nu afectează calitatea vederii. 

Heterocromie jpg

De ce apare? 

Heterocromia poate fi prezentă la naștere sau poate fi ulterior dobândită în viață, ca urmare a unor afecțiuni medicale sau traume. Cea mai frecventă cauză a heterocromiei este genetica. Mai exact, genele detemină cât de multă melanină (pigmentul care oferă culoare ochilor) este prezentă în fiecare ochi - cu cât există mai multă melanină, cu atât ochii vor fi mai închiși la culoare sau invers.  

Citește și: Ce boli ți se citesc pe față 

Este de trei tipuri de heterocromie 

Potrivit „Reader’s Digest‟, există trei tipuri de heterocromie, și anume heterocromia completă, când irisul unui ochi are o culoare complet diferită de irisul celuilalt ochi, așa cum este cazul jucătorului profesionist de baseball, Max Scherzer (vezi foto!). 

image

Al doilea tip este heterocromia parțială când doar o parte a unui iris are o culoare diferită de restul acestuia. În cele din urmă, al treilea tip este heterocromia centrală, când inelul exterior al irisului este de o altă culoare față de culoarea inelului interior.  

Citește și: Confesiunile femeii cu două vagine. Ce vrea să facă, de dragul soțului ei 

Cât de rară este, de fapt, heterocromia? 

Heterocromia este extrem de rară. Potrivit datelor celor de la „Reader’s Digest‟, această condiție oftalmologică afectează „mai puțin de 1% din populația lumii sau mai puțin de 78 de milioane de oameni din întreaga lume‟. Dacă ți se pare mult, ei bine, află că aproximativ 6.4 miliarde de oameni din lume au ochii căprui, de departe „cea mai comună culoare a ochilor de pe planetă‟, menționează sursa citată. 

Știai că… Inclusiv animalele pot avea ochi de culori diferite? Cele mai comune rase de câini care pot avea heterocromie sunt: husky siberian, ciobănescul australian, chihuahua și marele danez. 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg