Ce boli ţi se citesc în ochi

1 70520 original jpg jpeg

Un simplu examen oftalmologic îţi poate salva viaţa. De la tumori cerebrale la cancer la plămâni, află care sunt bolile care ţi se citesc în ochi!

Ce boli ţi se citesc în ochi. Diabetul

Unul dintre primele semne ale diabetului de tip 2 poate fi o mică sângerare pe retină,care este un simptom al retinopatiei diabetice. Fără să fie tratată,această afecţiune poate duce la orbire,însă poate fi ţinută sub control cu tratament. Dacă este depistată din timp,retinopatia diabetică poate fi tratată şi prin schimbări în modul de viaţă,cum ar fi consumul de alimente sănătoase sau de pierderea kilogramelor în plus.

Ce boli ţi se citesc în ochi. Scleroza multiplă

Inflamarea nervului opticpoate fi un simptom al instalării sclerozei multiple,o boală degenerativă care afectează sistemul nervos. Inflamarea nervului optic este prezentă la aproximativ 75% din cazurile de scleroză. Însă,inflamarea nervului nu indică automat şi prezenţa bolii,putând fi vorba doar de o simplă infecţie. Dacă unii pacienţi se plâng de vedere înceţoşată în cazul inflamării nervului,alţii nu prezintă niciun simptom,iar boala este detectată doar la controalele oftalmologice.

Ce boli ţi se citesc în ochi. Hipertensiunea

Slăbirea vaselor de sânge şi îngustraea arterelor pot indica hipertensiune. Multe studii au arătat că există o conexiune între bolile cardiovasculare şi problemele vaselor de sânge din interiorul retinei.

Ce boli ţi se citesc în ochi. Artrita reumatoidă

Aproximativ 25%  din persoanele care suferă de artrită reumatoidă se plâng că au ochii uscaţi.Un alt simptom,prezent tot la nivelul ochilor,este inflamaţia irisului sau o colorare în altă nuanţă a acestuia. Artrita reumatoidă este o boală care afectează încheieturile de la mâini şi de la picioare.

Ce boli ţi se citesc în ochi. Cancerul

Tot la nivelul ochilor pot fi detectate tumorile cerebrale,cancerul la sân sau la plămâni,care să se fi extins deja. Anumite tipuri de sângerări de la nivelul retinei pot indica tumori,deoarece acestea schimbă câmpul vizual al pacientului. Şi melanoamele maligne pot avea simptome care pot fi detectate de medicii oftalmologi.