Obiecte inutile cumpărate cu sume fabuloase de bani. S-au plătit 4 milioane de dolari pentru o fotografie

2 r jpg jpeg

În zilele noastre, cele mai ciudate obiecte pot fi azi fără valoare, iar mâine pot valora milioane. Tot ce au nevoie este cumpărătorul potrivit la momentul potrivit. De asemenea, unele dintre cele mai bune lucruri îşi pierd valoarea cât ai clipi.

Dacă ai un produs bun de vândut, probabil că  se va găsi cineva dispus să-l cumpere. Aceasta este realitatea pieţei libere. Într-o reţea din ce în ce mai interconectată de aproape 8 miliarde de oameni, „valoare” a devenit un cuvânt fără valoare. În cele ce urmează, vei găsi o listă care include câteva obiecte aparent fără valoare sau fără sens care au găsit persoana potrivită la momentul potrivit şi s-au vândut pentru sume de bani incredibile.

O fotografie a unui peisaj

S-au împlinit 20 de ani de când un duplicat al fotografiei „Rhein II” a fotografului german Andreas Gursky s-a vândut la Casa de licitaţie Christie’s din New York pentru 4,3 milioane de dolari, devenind cea mai scumpă fotografie care s-a vândut vreodată. Este cu siguranţă o fotografie frumoasă, cu culori frumoase şi încadrare bună, făcută pe râul Rin, lângă Dusseldorf, Germania.

Artistul descrie fotografia ca fiind „o reflecţie dramatică şi profundă asupra existenţei umane şi a relaţiei noastre cu natura în secolul 21”. Publicaţia „The Guardian” a descris fotografia ca fiind „imaginea unui peisaj dezolant, fără trăsături”.

Oricare ar fi descrierea, 4,3 milioane de dolari reprezintă un preţ destul de mare pentru un duplicat, mai ales când probabil că puteţi găsi aceeaşi imagine pe o carte poştală de 99 de cenţi.

Citeşte şi:

Părul lui Kurt Cobain, vândut pentru 14.000 de dolari. Ce sume fantastice s-au plătit pentru şuviţele, dinţii sau sângele celebrităţilor

Scenariul unui film în care a jucat Audrey Hepburn

În 2017, tot Casa Christie’s a scos la licitaţie unele dintre bunurile personale ale regretatei actriţe Audrey Hepburn. Aşa cum era de aşteptat, colecţionari de nişă şi oameni bogaţi s-au arătat interesaţi de eveniment, cheltuind un total de 5,3 milioane de dolari pe bunurile actriţei. Cel mai scump dintre toate articolele vândute? Scenariul filmărilor lui Hepburn pentru „Breakfast at Tiffany’s” a fost vândut cu circa 700.000 de dolari, cu toate că, la fel ca majoritatea scenariilor cinematografice importante, este disponibil online în întregime. Oricine este interesat de scrierea sau producerea acestuia poate descărca gratuit o copie a scenariului complet. Asta înseamnă că acei 700.000 de dolari s-au plătit în esenţă pentru faptul că a fost atins de Hepburn.

Cea mai mare licitaţie online de obiecte din filme celebre. Jacheta purtată de Tom Cruise în „Top Gun‟ va face furori

Apă binecuvântată, insule şi cranii de dinozaur. Pe ce alte extravaganţe au aruncat banii cele mai cheltuitoare staruri

Un baston bântuit

În 2004, un băieţel de 6 ani era convins că fantoma bunicului său recent decedat îl bântuie. Credea că fantoma era ataşată de bastonul vechi al acestuia care era păstrat în casa lor. Pentru a-şi alina temerile, mama băiatului a scos la licitaţie bastonul, inclusiv fantoma. S-a vândut cu 64.000 de dolari, ceea ce ar fi peste 92.000 de dolari astăzi. Cazinoul online GoldenPalace.com, care are obiceiul de a cumpăra obiecte rare şi bizare, a achiziţionat bastonul şi fantoma asociată acestuia.Recente

vedete serioase jpg
J Lo jpg
Coperta CPF 11 jpeg
kardashian1 jpg
Festivalul Opera Copiilor OCC JPG
Bobby Brown si Whitney Houston jpg
luna shutterstock 1044034966 jpg
Blue jpeg
Rebel Wilson jpeg
Elon Musk jpg
vineri jpg
Tom Hanks și Rita Wilson au fost depistați pozitiv cu COVID 19 la începutul lunii martie  jpeg
numerologie
Elvis Presley
Victoria Beckham jpg
Copii jpg
Shurubel 1 jpeg
Regina Victoria – secvențe jpeg
Cameron Diaz jpg
Kate Hudson jpg