Oraşul în care telefoanele şi Wi-Fi-ul sunt interzise. Află motivul!

Cei 143 de americani care locuiesc în oraşul Green Bank, în Virginia de Vest, nu au semnal de telefon mobil și nici acces la Wi-Fi.

image

Oraşul Green Bank este cunoscut drept cel mai liniștit oraș din Statele Unite ale Americii, pentru că telefoanele și Wi-Fi-ul sunt interzise. Totuși, există un motiv pentru asta.

Cel mai mare radiotelescop orientabil se află aici

Motivul pentru interzicerea telefoniei mobile şi a Wi-Fi-ului în acest oraş american este casa Telescopului Robert C. Byrd Green Bank, cel mai mare radiotelescop complet orientabil. Se află în interiorul Observatorului Green Bank. Echipamentul telescopului este în mod clar extrem de prețios și are nevoie de protecție. Drept urmare, guvernul federal a înființat Zona Națională de Liniște Radio nu de azi de ieri, ci din anul 1958. 33 700 de kilometri pătraţi sunt cuprinşi de liniște adâncă.

Restricțiile obligatorii sunt și mai ferme pentru cei care locuiesc pe o rază de 25 de kilometri pătraţi faţă de observator. Dispozitivele Bluetooth și cuptorul cu microunde sunt, de asemenea, interzise.

Te-ar mai putea interesa: O casă în „orașul fantomelor” costă sub 6.000 de euro! Te-ar tenta?

Telescopul în sine este masiv. Cântărește 7711 tone şi are 139.60 de metri înălțime. Se găsește și în mijlocul unei serii de alte telescoape mai mici. Astfel, cei 143 de oameni care locuiesc în Green Bank trăiesc prin limitări care aproape transformă orașul într-unul oprit în timp.

Cei care vizitează oraşul, observă o mulțime de cabine telefonice pe străzi și folosesc hărțile de hârtie. Ne putem imagina că produsele de înfrumusețare sau trucurile despre care se vorbeşte pe TikTok nu sunt un subiect de discuție în acest oraș american.

Interdicţiile din Green Bank pot crea situaţii periculoase

Oricât de pașnică ar fi viața fără rețelele sociale și internet, locuitorii din Green Bank trebuie să facă față unor situaţii care pot fi periculoase. Dacă se petrece un accident de mașină, nu există nicio modalitate ca șoferul să solicite ajutor prin intermediul telefonului mobil.

Vezi şi: Cum este să trăieşti în cel mai rece oraş din lume? Locuitorii din Oymyakon rezistă unor temperaturi de -62 °C

Efectele negative ale folosirii în mod constant a telefonului mobil au fost analizate în ultimii ani, dar, aşa cum pot să confirme şi locuitorii acestui oraş american, accesul la telefonie şi internet te poate conecta rapid cu oamenii din întreaga lume şi poate fi vital în anumite situaţii.

FOTO: Shutterstock



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg