Oraşul în care telefoanele şi Wi-Fi-ul sunt interzise. Află motivul!

Cei 143 de americani care locuiesc în oraşul Green Bank, în Virginia de Vest, nu au semnal de telefon mobil și nici acces la Wi-Fi.

image

Oraşul Green Bank este cunoscut drept cel mai liniștit oraș din Statele Unite ale Americii, pentru că telefoanele și Wi-Fi-ul sunt interzise. Totuși, există un motiv pentru asta.

Cel mai mare radiotelescop orientabil se află aici

Motivul pentru interzicerea telefoniei mobile şi a Wi-Fi-ului în acest oraş american este casa Telescopului Robert C. Byrd Green Bank, cel mai mare radiotelescop complet orientabil. Se află în interiorul Observatorului Green Bank. Echipamentul telescopului este în mod clar extrem de prețios și are nevoie de protecție. Drept urmare, guvernul federal a înființat Zona Națională de Liniște Radio nu de azi de ieri, ci din anul 1958. 33 700 de kilometri pătraţi sunt cuprinşi de liniște adâncă.

Restricțiile obligatorii sunt și mai ferme pentru cei care locuiesc pe o rază de 25 de kilometri pătraţi faţă de observator. Dispozitivele Bluetooth și cuptorul cu microunde sunt, de asemenea, interzise.

Te-ar mai putea interesa: O casă în „orașul fantomelor” costă sub 6.000 de euro! Te-ar tenta?

Telescopul în sine este masiv. Cântărește 7711 tone şi are 139.60 de metri înălțime. Se găsește și în mijlocul unei serii de alte telescoape mai mici. Astfel, cei 143 de oameni care locuiesc în Green Bank trăiesc prin limitări care aproape transformă orașul într-unul oprit în timp.

Cei care vizitează oraşul, observă o mulțime de cabine telefonice pe străzi și folosesc hărțile de hârtie. Ne putem imagina că produsele de înfrumusețare sau trucurile despre care se vorbeşte pe TikTok nu sunt un subiect de discuție în acest oraș american.

Interdicţiile din Green Bank pot crea situaţii periculoase

Oricât de pașnică ar fi viața fără rețelele sociale și internet, locuitorii din Green Bank trebuie să facă față unor situaţii care pot fi periculoase. Dacă se petrece un accident de mașină, nu există nicio modalitate ca șoferul să solicite ajutor prin intermediul telefonului mobil.

Vezi şi: Cum este să trăieşti în cel mai rece oraş din lume? Locuitorii din Oymyakon rezistă unor temperaturi de -62 °C

Efectele negative ale folosirii în mod constant a telefonului mobil au fost analizate în ultimii ani, dar, aşa cum pot să confirme şi locuitorii acestui oraş american, accesul la telefonie şi internet te poate conecta rapid cu oamenii din întreaga lume şi poate fi vital în anumite situaţii.

FOTO: ShutterstockRecente

kourtney kardashian jpg
Ginnifer Goodwin foto  Shutterstock jpg
nuditate foto  Shutterstock jpg
Melania Trump foto  Shutterstock jpg
Beyonce jpg
Ben Affleck meme jpg
Top 5 zodii cu simt patriotic Sursa foto shutterstock 688737424 jpg
shutterstock 1561509445 jpg
Michelle Obama sursa foto  Shutterstock jpg
Cline Dion foto  Shutterstock jpg
Linda Evangelista foto  Shutterstock jpg
Ozzy Osbourne jpg
Tom Cruise și Katie Holmes cu fiica lor, Suri foto  Shutterstock jpg
Travolta jpeg
Nativii cel mai usor de cucerit Sursa foto shutterstock 387016507 jpg
Judi Dench foto  Shutterstock jpg
obiceiuri jpg
Jennifer Lopez și Armie Hammer foto  Shutterstock jpg
Napoleon Bonaparte foto  Shutterstock jpg
cuplu pe covorul roșu sursa  Shutterstock jpg