Poate fi câinele tău un geniu? Iată cum îți dai seama!

Dacă ești posesorul unui câine, cu siguranță, ai observat cât de isteț este animalul tău de companie, dar te-ai gândit că acesta ar avea potențialul de a fi un geniu? Îți poți da seama doar din câteva gesturi pe care le face. Iată cum! 

image

Câinii sunt animale de companie inteligente, deoarece se adaptează la mediul înconjurător, sunt loiali, capabili să învețe comenzi și să își adapteze comportamentul într-un timp relativ scurt. Mai mult decât atât, unii proprietari ar putea să spună că animalele lor de companie sunt adevărate genii. Desigur, această afirmație pare îndrăzneață, însă un studiu de la „Scientific Reports‟ o confirmă.  

Citește și: Când este bine să scoți câinele la plimbare. Respecți această regulă?

Rasele care au fost studiate 

În cadrul cercetării au participat zece rase diferite de câini din cel puțin nouă țări. Cea mai populară rasă a fost Border Collie, urmată de câini labradori, pomeranieni, pechinezi, corgi, câini din rasa Shih Tzu, pudeli, câini din rasa Ciobănesc German și Ciobănesc Australian. 

Citește și acest articol: Îți dorești un câine deștept? Verifică topul celor mai inteligente rase! 

Ce au aflat cercetătorii? 

Pentru a afla care rasă este cea mai inteligentă, cercetătorii au studiat cunoștințele câinilor pe parcursul a cinci ani de zile. Ei au aflat că animalele care au învățat mai multe cuvinte sunt și mai inteligente.

Mai exact, au existat animale de companie care au știut să reacționeze la mai mult de 100 de cuvinte diferite. Spre exemplu, dacă auzeau cuvântul „pizza‟, ei alergau după acest preprat sau după o jucărie care semăna cu o pizza.

Cum îți dai seama dacă animalul tău de companie este un geniu

Dacă te întrebi cum îți dai seama dacă animalul tău de companie este un geniu, află că acești câini inteligenți au fost foarte interesați, pe parcursul anilor, în a se juca cu jucăriile lor și au ascultat cu atenție de proprietarii lor? „Cred că acest studiu este un exemplu excelent care ne ajută să ne înțelegem tovarășii canini‟, a spus unul dintre cercetători, potrivit „Best Life‟. Așa că nu îți întrerupe câinele din joacă, deoarece s-ar putea să fii un proprietar foarte norocos! 

Sursă foto: Shutterstock  



Recente

Ryan Gosling  Sursa foto shutterstock 1194165124 jpg
Ce trebuie sa stii despre univers  Sursa foto shutterstock 1723447648 jpg
Parada pălăriilor trăsnite din Marea Britanie jpg
vacanță de Paște  foto   Shutterstock jpg
Ramona Păun  jpg
Ce greseli faci in cuplu in functie de zodie  Sursa foto shutterstock 1490808767 jpg
Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
Lily Allen jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg