Puterile supranaturale ale celor 13 cranii de cristal! Dacă ai unul în casă, înregistrează tot ce faci!

1 crystal skull 1024x631 jpg jpeg

Legenda celor 13 cranii de cristal a fost inspiraţia filmului "Indiana Jones şi regatul craniului de cristal" (2008). Este una dintre cele mai fascinante mistere ale omenirii, bine condimentată cu poveşti macabre şi adânc cercetată de arheologi.

Mii de cranii de cristal sunt produse în fiecare an în Brazilia, China şi Germania. Dar există câteva asemenea obiecte, care au alimentat un interes intens şi controverse în rândul arheologilor, oamenilor de ştiinţă, spiritualiştilor şi muzeografilor de mai bine de un secol.

Puteri supranaturale

Se crede că există 13 cranii rare, "originale", de cristal în colecţiile private şi publice. Unele sunt cristaline, altele din cuarţ opac sau colorat. Unele sunt de dimensiune umană reală şi cu detalii foarte fine, în timp ce altele sunt mai mici şi mai puţin rafinate. Toate provin din Mexic şi America Centrală. Legendele spun că aceste cranii au fost sculptate în urmă cu mii sau chiar zeci de mii de ani de o civilizaţie antică mesoamericană sau că pot fi relicve din legendara insulă Atlantida ori chiar dovada că extratereştrii i-au vizitat pe azteci cu ceva timp înainte de cucerirea spaniolă.

De-a lungul timpurilor, cei care s-au aflat în posesia lor, au fost convinşi că un asemenea craniu are puteri vindecătoare. Mai mult, cele 13 cranii au şi proprietăţi supranaturale, căci înregistrează vibraţii de energie, astfel că pot reda, pictorial, ca un fel de hologramă, toate evenimentele sau imaginile oamenilor care au intrat în contact cu ele. Altfel spus, conţin istoria omenirii.

Aşa o fi?

Asemenea poveşti nu i-au convins pe oamenii de ştiinţă şi pe arheologi, dar asta nu înseamnă că nu au fost fascinaţi de misterele celor 13 cranii de cristal. În plus, se crede că obiectele au o însemnătate istorică aparte. Craniile erau proeminente în lucrările de artă antică mesoamericană, în special în rândul aztecilor. Existau mai mulţi zei azteci care erau reprezentaţi de cranii, aşa că probabil invocau aceşti zei, fiind un simbol al regenerării.

Tehnologia ultimilor ani a permis, însă, cercetări mai aprofundate. Analize realizate cu ajutorul unui microscop electronic de către British Museum (Muzeul Britanic) şi Institutul Smithsonian au dezvăluit marcaje care ar fi putut fi făcute doar cu instrumente moderne de sculptură. Ambele muzee estimează că legendarele cranii datează de la mijlocul până la sfârşitul anilor 1800, o perioadă în care interesul public pentru culturile antice era ridicat, iar muzeele erau dornice de expunerea pieselor.

Examinările şi faptul că niciun astfel de craniu nu a fost descoperit la vreo săpătură arheologică oficială au determinat Muzeul Britanic să extrapoleze faptul că misterioasele cranii de cristal sunt probabil falsuri.

Desigur, sunt şi specialişti care contestă presupunerile muzeografilor. Există pasiune pe ambele părţi, iar concluzia este că nimeni nu ştie cu siguranţă cine a făcut aceste cranii şi când. Şi cum, în​​prezent, nu există nicio modalitate de a determina cu exactitate vârsta unor astfel de obiecte anorganice, misterul celor 13 cranii va continua.

Foto: @ historicmysteries.comRecente

donna mills si fiica 5 jpg
horoscop bilunar shutterstock 1696467349 jpg
Supermarket jpg
reese witherspoon jpg
Click! pentru femei Nr  16 jpeg
victoria principal dallas jpg
Printul William jpeg
Vedete jpg
lisa marie presley 2 shutterstock 276232913 jpg
Regina Elisabeta jpeg
Theo Rose poza mica (8) jpg
Elon Musk jpg
calendar zile libere jpeg
vitamina D jpg
David Faustino and Christina Applegate   shutterstock 300629561 jpg
jennifer lopez si ben affleck  jpeg
Will Smith  jpg
Chris Pratt    shutterstock 2172219737 jpg
Jennifer Garner jpeg
Regina Elisabeta jpeg