Regele Charles al III-lea, pretenţios la mâncare. Preparatul care îl scoate din fire

Cu gusturi culinare deosebite, regele Charles este selectiv, iar unele preparate pur şi simplu îi repugnă. Mai mult, editorul regal Russell Myers a explicat că regele căuta un nou bucătar privat la începutul acestui an.

Prinţul Charles împlineşte 70 de ani  El este cel mai longeviv moştenitor din istoria monarhiei britanice jpeg

Fostul bucătar regal Darren McGrady și-a amintit de o perioadă în care încuraja personalul de la castelul Balmoral să meargă să culeagă ciuperci de pe proprietate.

„Îi plac ciupercile sălbatice și și-ar conduce bucătarii la Balmoral pentru a le arăta unde sunt cele mai bune ciuperci. Le-am adus la Palatul Buckingham și au fost cele mai uimitoare ciuperci porcini”, a spus Darren.

Pe lângă ciuperci, printre favoritele regelui Charles se numără mielul şi carnea de oaie pe care care Darren a avut ocazia să le gătească adesea la Palatul Buckingham.

Vezi şi: Obiceiurile Familiei Regale Britanice. Ce îi place Prinţesei Charlotte să mănânce cel mai mult

„Când fostul prinţ de Wales era acolo, erau adesea în meniu. Este un mare fan al mielului”, a adăugat el, potrivit Express.co.uk. De altfel, preparatul lui favorit este cea risotto cu ciuperci şi miel organic.

E interesat de originea ingredientelor

Bucătarul Darren a adăugat că regele a fost întotdeauna curios să afle ce conţine felul de mâncare care i-a fost servit şi de unde au fost obţinute unele dintre ingrediente.

printul charles si camilla parker bowles gettyimages 495794140 5 jpeg

Există, însă, şi un aliment pe care noului monarh nu-i place absolut deloc: foie-gras. Se obţine din rață sau gâscă și poate fi produs numai după ce animalul este hrănit forțat pentru a-și mări ficatul. În ultimii ani, hrănirea forțată a determinat organizațiile de caritate pentru animale să facă o campanie virulentă împotriva fabricării și vânzării de foie-gras.

Citeşte şi: Membrilor Familiei Regale britanice le sunt interzise pastele, cartofii şi orezul la cină. Care e cauza?

Regele Charles a interzis servirea de foie-gras

Andrew Farquharson, adjunctul gospodăriei de la Clarence House, a dezvăluit, în 2008, că bucătarii săi au primit ordin să nu cumpere şi să nu servească foie-gras. „Prințul de Wales avea o politică conform căreia bucătarii săi n-ar trebui să cumpere foie gras. Alteța Sa Regală nu știa că şi Casa de Brânzeturi vinde foie-gras și acest lucru va fi abordat atunci când mandatul lor va fi revizuit”, a explicat el.



Recente

Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg