Regele Charles, înrudit cu Vlad Țepeș? Legătura lui specială cu România

Casa țărănească pe care Regele Charles al III-lea o deține în România nu este nici pe departe asemănătoare cu Palatul Buckingham sau vreo altă reședință regală britanică. Și la fel de surprinzătoare este și înrudirea noului monarh britanic cu unul dintre cele mai cunoscute personaje istorice române – Vlad Țepeș!  

image

Casa pe care Charles o are în România se află lângă zona în care locuia una dintre cele mai surprinzătoare rude ale familiei regale britanice – Vlad Țepeș.

După cum era de așteptat, Charles al III-lea are mai multe reședințe regale – Casa Highgrove, Casa Clarence din Londra și Birkhall din Scoția. Însă, la fel de bine, cel care va fi investit cât de curând Regele Marii Britanii se simte minunat atunci când ajunge și-n țara noastră, unde deține o proprietate în satul Viscri din Transilvania.

Casa lui din România se află în Viscri, din Valea Zalan, Transilvania. Satul se află în patrimoniul UNESCO, iar Charles a devenit proprietarul unei case tradiționale de-acolo în 2006, după ce se îndrăgostise de România în urma primei sale vizite în țara noastră, în 1998.

Prințul Charles – care va deveni cât de curând Rege, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, în cursul zilei de ieri – revine de fiecare dată cu drag în România, iar presa de peste graniță a speculat întotdeauna posibilul motiv – înrudirea lui cu cel care a inspirat cartea „Dracula”, a lui Bram Stoker, Vlad Țepeș.

Se pare că Regele Marii Britanii este stră-strănepotul domnitorului Țării Românești de acum 16 generații. Înrudirea cu Vlad Țepeș s-a făcut prin intermediul Reginei Consoarte a Regelui George al V-lea, Regina Mary.

După cum stă scris pe site-ul casei din Viscri a Regelui Charles, „proprietatea și-a păstrat autenticitatea transilvăneană, fiind restaurată folosind metode și materiale tradiționale”.  

Și tocmai pentru a păstra specificul local, casa din Viscri a fost transformată într-un centru de pregătire a meșteșugarilor transilvăneni. Scopul acestui centru este de a ajuta comunitățile locale să trăiască cât mai bine în satele românești.

Întregul proces de restaurare a centrului și de promovare a valorilor locale românești s-a făcut prin intermediul Fundației Prințului Charles în România, înființată în 2015.

Regele Charles a fost dintotdeauna interesat de protejarea mediului înconjurător, lucru pe care încearcă să-l facă și în România, prin a asigura vacanțe ecologice tuturor celor care vor să închirieze câte o încăpere la Viscri, pentru a petrece clipe minunate cu cei dragi.

În casa de la Viscri, dormitoarele sunt mobilate cu piese vintage din Transilvania și nu există televizoare sau vreun radio care să distragă atenția celor cazați acolo de la natură și de la viața simplă de la sat.

Vizitatorii se pot bucura de o vacanță all-inclusive în Viscri, din care nu lipsesc mâncarea tradițională, activitățile în aer liber și accesul în zona care l-a cucerit pe Charles iremediabil.

Foto - ShutterstockRecente

Donatella Versace jpg
596cf8b29e5edde3c6ffec327094dd3a jpeg
Celebritati, Paris Hilton, Harry Styles, Kesha, Shutterstock jpg
Selma Blair și aliatul ei în lupta cu scleroza multiplă 0 Sursa  Instagram jpg
Jennifer Lopez, poreclă pentru gemeni 1 foto  Instagram jpg
Paris Hilton este disperata sa si gaseasca catelul jpg
13166749 107305913017982 387879570 n jpg
Meryl Streep, Jennifer Lawrence, Charlize Theron, salariu negociat foto  Shutterstock jpg
Cei mai impiedicati hoti din lume Sursa foto Shutterstock 2045111030 jpg
Coolio, 10 copii și mai multe amante foto  Shutterstock jpg
Obiceiurile regelui charles al III lea, foto instagram jpg
Katy Perry jpg
Obiceiul alimentar al actritei Gwyneth Paltrow o face sa se simta grozav la 50 de ani Sursa foto Shutterstock 1544970053 jpg
Kim Kardashian, reguli în avionul privat sursa foto  Instagram Kim Kardashian jpg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Camilla Parker si Charles jpg
Antonio Banderas si iubita lui demonstreaza ca dragostea nu are varsta Sursa foto Shutterstock 1409689958 jpg
new amsterdam 2 png
Pablo Picasso, primul cuvânt rostit sursa foto  Shutterstock jpg
Cel mai bun bucatar din lume, shutterstock jpg