Regele Charles, înrudit cu Vlad Țepeș? Legătura lui specială cu România

Casa țărănească pe care Regele Charles al III-lea o deține în România nu este nici pe departe asemănătoare cu Palatul Buckingham sau vreo altă reședință regală britanică. Și la fel de surprinzătoare este și înrudirea noului monarh britanic cu unul dintre cele mai cunoscute personaje istorice române – Vlad Țepeș!  

image

Casa pe care Charles o are în România se află lângă zona în care locuia una dintre cele mai surprinzătoare rude ale familiei regale britanice – Vlad Țepeș.

După cum era de așteptat, Charles al III-lea are mai multe reședințe regale – Casa Highgrove, Casa Clarence din Londra și Birkhall din Scoția. Însă, la fel de bine, cel care va fi investit cât de curând Regele Marii Britanii se simte minunat atunci când ajunge și-n țara noastră, unde deține o proprietate în satul Viscri din Transilvania.

Casa lui din România se află în Viscri, din Valea Zalan, Transilvania. Satul se află în patrimoniul UNESCO, iar Charles a devenit proprietarul unei case tradiționale de-acolo în 2006, după ce se îndrăgostise de România în urma primei sale vizite în țara noastră, în 1998.

Prințul Charles – care va deveni cât de curând Rege, după moartea mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, în cursul zilei de ieri – revine de fiecare dată cu drag în România, iar presa de peste graniță a speculat întotdeauna posibilul motiv – înrudirea lui cu cel care a inspirat cartea „Dracula”, a lui Bram Stoker, Vlad Țepeș.

Se pare că Regele Marii Britanii este stră-strănepotul domnitorului Țării Românești de acum 16 generații. Înrudirea cu Vlad Țepeș s-a făcut prin intermediul Reginei Consoarte a Regelui George al V-lea, Regina Mary.

După cum stă scris pe site-ul casei din Viscri a Regelui Charles, „proprietatea și-a păstrat autenticitatea transilvăneană, fiind restaurată folosind metode și materiale tradiționale”.  

Și tocmai pentru a păstra specificul local, casa din Viscri a fost transformată într-un centru de pregătire a meșteșugarilor transilvăneni. Scopul acestui centru este de a ajuta comunitățile locale să trăiască cât mai bine în satele românești.

Întregul proces de restaurare a centrului și de promovare a valorilor locale românești s-a făcut prin intermediul Fundației Prințului Charles în România, înființată în 2015.

Regele Charles a fost dintotdeauna interesat de protejarea mediului înconjurător, lucru pe care încearcă să-l facă și în România, prin a asigura vacanțe ecologice tuturor celor care vor să închirieze câte o încăpere la Viscri, pentru a petrece clipe minunate cu cei dragi.

În casa de la Viscri, dormitoarele sunt mobilate cu piese vintage din Transilvania și nu există televizoare sau vreun radio care să distragă atenția celor cazați acolo de la natură și de la viața simplă de la sat.

Vizitatorii se pot bucura de o vacanță all-inclusive în Viscri, din care nu lipsesc mâncarea tradițională, activitățile în aer liber și accesul în zona care l-a cucerit pe Charles iremediabil.

Foto - Shutterstock



Recente

Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg