Ce afecțiuni pot să ascundă degetele roșii și umflate ale Regelui Charles al III-lea

Pe Internet circulă mai multe fotografii cu degetele roșii și umflate ale Regelui Charles al III-lea. Pentru a opri speculațiile care se fac pe tema stării sale de sănătate, un medic britanic a spus ce afecțiuni ar putea ascunde acest simptom. 

image

După moartea Reginei Elisabeta a II-a, toată atenția s-a îndreptat asupra moștenitorului ei, Regele Charles al III-lea, în vârstă de 73 de ani. Dacă, în ultima perioadă, starea de sănătate precară a Majestății Sale a fost un subiect larg de discuție, acum fotografiile cu degetele roșii și umflate ale fiului său circulă în mediul online. 

Citește și: FOTO Ce se întâmplă cu animalele Reginei? În grija cui ajung cățeii și caii 

Un simptom mai vechi

Regele Charles al III-lea se confruntă de ani de zile cu degete umflate, el însuși numindu-le, în anul 2012, „degete de cârnați‟, în timp ce se afla într-un turneu în Australia. 

Un medic britanic a explicat că mai multe probleme ar putea fi responsabile pentru umflarea degetelor, precum retenția de apă:

Edemul este o afecțiune când organismul începe să rețină lichide în membre, în mod normal în picioare și glezne, dar și în degete, a spus medicul Gareth Nye, pentru „Daily Star‟, care a subliniat că persoanele în vârstă sunt predispuse la această tulburare, mai ales dacă petrec mult timp în picioare. 

De altfel, Regele Charles al III-lea a fost fotografiat în repetate rânduri cu mâinile și picioarele umflate, după perioade lungi de zbor sau călătorii în țări îndepărtate, (vezi în galerie foto!). 

Vezi și: Secretele castelului Balmoral, reședința preferată a Reginei Elisabeta a II-a 

Ce afecțiuni mai pot ascunde degetele umflate? 

O altă afecțiune care se manifestă astfel este și artrita: „Această afecțiune este des întâlnită la persoanele de peste 60 de ani. Afectează adesea articulația degetului mare sau oricare dintre articulațiile degetelor. În acest caz, degetele devin rigide, dureroase și umflate‟, a punctat medicul. 

Există și alte cauze care pot provoca acest simptom, precum: dieta bogată în sare și  administrarea anumitor medicamente specifice, (cum ar fi cele pentru hipertensiune arterială). 

Sursă foto: Pinterest 



Recente

marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg
Cristiano Ronaldo este in vacanta cu familia  jpg
Bella Hadid  foto   Shutterstock jpg
Keely Brosnan si Pierce Brosnan  jpg